Eindexamen Expositie; ArtEZ BEAR Arnhem 2023

Er zijn een paar kunstacademies waar je bij de eindexamententoonstelling gegarandeerd werk krijgt te zien waar je de vinger niet helemaal achter kunt krijgen. Werk dat vanzelfsprekend oogt, alles is […]

Er zijn een paar kunstacademies waar je bij de eindexamententoonstelling gegarandeerd werk krijgt te zien waar je de vinger niet helemaal achter kunt krijgen. Werk dat vanzelfsprekend oogt, alles is zoals het moet zijn. Toch beantwoord het niet aan de bestaande conventies van hoe kunst normaal uitziet. Het is net iets anders dan wat je verwacht, een mooi stapje opzij van het overbekende. Eén van die academies is die van Arnhem waar ook dit jaar het onverwachte en het bevreemdende een plek heeft. 

Opvallend aan deze lichting is dat het niet de tendens heeft die elders zo opvallend is. Hier geen enorme explosie aan schilders en beeldhouwers. Juist grote an ambitieuze installaties en performances zijn hier net zo goed vertegenwoordigd als anders. Hier lijkt het alsof er de afgelopen jaren juist niets anders is gegaan dan anders. Waarmee Arnhem de uitzondering op de regel lijkt te zijn.

Hier volgt een beeldverslag van wat er zoal om verschillende redenen opviel.

De eindexamenexpositie in Arnhem is nog tot en met zondag te bezoeken.

Tags: ,