wilde ideeën en leesvoer (92)

De updates van de afgelopen week; – Tefaf heeft dit jaar tekeningen van Da Vinci, Rembrandt en Rubens. Nog iemand die toevallig naar de Tefaf toe gaat? – Een verloren gewaand […]

De updates van de afgelopen week;

Tefaf heeft dit jaar tekeningen van Da Vinci, Rembrandt en Rubens. Nog iemand die toevallig naar de Tefaf toe gaat?

Een verloren gewaand werk van Da Vinci is misschien terug gevonden. Het onderzoek loopt nog, maar als het nog enigszins intact blijkt te zijn hebben we een nieuw meesterwerk voor ons collectief geheugen.

Duitser vervalste duizenden kunstwerken.

Over de rol van een expert in een democratie. 

De gevolgen van de bezuinigingen lijken toch wat groter dan verwacht; 5000 mensen zonder werk in plaats van de geschatte 800.  Dat is jammer want uit onderzoek blijkt dat juist die banen in brede zin de kunst sector overeind gehouden zullen hebben. (dat laatste via @Trendbeheer)

Damien Hirst is in het nieuws, hij begint zijn eigen galerij voor zijn gigantische collectie. En hier een interview met hem over zijn solo in Tate.

Ai Weiwei heeft een grote solo in De Pont. De Pont is daar natuurlijk erg trots op en terecht. Het zal dan ook niet verbazen dat het daar nogal druk is de laatste tijd. Natuurlijk wordt er ook aandacht aan besteed op het web.

De toekomst van musea, een gesprek met de directeuren van het Van Abbe en het Stedelijk. Een ontzettend goed stuk dat al een poosje het web rond gaat. (via @Trendbeheer en @Whatspace)

– Trouwen doe je zo, met een taart geïnspireerd op een kunstenaar.

Youngman Hennesy gaat een tentoonstelling cureren ‘Hey jow internet’ mag werk insturen. Dus…

– Gotcha!