wilde ideeën en leesvoer (90)

De updates van afgelopen week. – Allereerst erg spijtig nieuws, JCJ Vanderheyden is overleden op 83-jarige leeftijd. Super kunstenaar die onlangs nog een fantastische show had in Boijmans. Ik zou […]

De updates van afgelopen week.

– Allereerst erg spijtig nieuws, JCJ Vanderheyden is overleden op 83-jarige leeftijd. Super kunstenaar die onlangs nog een fantastische show had in Boijmans. Ik zou hem interviewen maar dat gaat helaas niet meer door. Een erg enthousiaste man die ook op late leeftijd nog erg druk in de weer was met zijn kunsten.

Totaal geen verrassing, de KunstRAI komt terug in de RAI. Was te verwachten toen bekend werd dat ArtAmsterdam zou verkassen dat er een hoop mensen dat geen goed idee zouden vinden.

De politie had een wilde achtervolging, de dief had namelijk enkele verfkwasten gestolen! Flinke buit!

De kopie van de Mona Lisa in Prado werpt nieuw licht op het origineel. Die blijkt namelijk dezelfde ondertekening te hebben als het origineel.

Stukje van de kunstcollectie van Hitler teruggevonden.

De politie in China trof wel een heel vreemd product aan met een iPhone logo; een gasfornuis.

Het Lam Gods van Van Eyck in miljoenen pixels! Fantastisch! (via @Trendbeheer)

Ondertussen wordt van Guernica van Picasso ook een hoge resolutie foto gemaakt, om te kijken hoe het doek er voor staat naar 20 jaar de wereld rondreizen. (via @Kunstbeeld)

Venus toen, en venus met Photoshop, even goed kijken… (via @PaulvanBuuren)

Roy Lichtenstein in real life, en even zo goed, Van Gogh in real life.