wilde ideeën en leesvoer (87)

De nieuwsupdates van de afgelopen week, – Vanaf morgen een weekje Rotterdam, iets met 5 beurzen. – Nieuw record voor de verkoop van een schilderij. Het belachelijke bedrag van 105 […]

De nieuwsupdates van de afgelopen week,

Vanaf morgen een weekje Rotterdam, iets met 5 beurzen.

– Nieuw record voor de verkoop van een schilderij. Het belachelijke bedrag van 105 miljoen voor de Pollock is slechts een ruime helft van wat er nu betaald is voor een werk van Cezanne, namelijk 200 miljoen dollar! En eerlijk is eerlijk, het is ook niet een van de onbekendere werken van Cezanne.

Het Stedelijk is klaar! Na al die jaren! Super mooi. Wel zuur dat de opener Mike Kelly afgelopen week dood is aangetroffen in zijn woning. Dus over de opener van het Stedelijk is nog even niets bekend.

Mike Kelly is dus overleden, jammer.

Antoni Tapies is ook overleden. Ook jammer maar minder tragisch op 88-jarige leeftijd.

Het persoonlijke archief van Mondriaan, al zijn brieven en dergelijke, komt naar Nederland. Super mooie aanwinst.

Het bestuur van het Groninger Museum ‘moet opstappen’. Althans dat vindt het CDA.

Enorm schilderij van 9 bij 3 meter valt van de muur bij Antwerps museum en heeft ineens een scheur van driekwart meter. Dan baal je.

Het Duitse Guggenheim gaat dicht, erg jammer want is erg mooi museum. (via @Veermus)

– “de kunstwereld twijfelt; Heet Halbe Zijlstra dan toch gelijk“? Ofwel “de bezuinigingen in de kunst zijn best goed”.

Kopie van de Mona Lisa door vermoedelijk een student van Da Vinci is schoongemaakt, en het verschil is gigantisch. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de schone versie.

Hoe koop je moderne kunst voor een bedrijf, of, let op, waar moet je op letten als je je werk wilt verkopen aan bedrijven.

Blah blah blah in de kunst blah blah blah.

Hoe Dali zijn Dali Atomicus gefotografeerd is. Leuk om eens al die mislukkingen te zien.

Indie Do It Yourself kunstenaars. Hoe financieren zij zichzelf? Intressante beweging waar ik zo mijn vraagtekens bij heb, maar iemand die hier misschien wel iets mee kan?

De gehele Bijbel in Lego. Geniaal.