wilde ideeën en leesvoer (75)

De updates van de afgelopen week, zoals gebruikelijk iedere dinsdagavond. – De tien duurste fotokunstwerken ooit. Mijn persoonlijke favoriet is Edward Weston van dit lijstje. – Recordbedrag voor Roy Lichtenstein, […]

De updates van de afgelopen week, zoals gebruikelijk iedere dinsdagavond.

De tien duurste fotokunstwerken ooit. Mijn persoonlijke favoriet is Edward Weston van dit lijstje.

Recordbedrag voor Roy Lichtenstein, een lekkere 31 miljoen euro. Cylfford Still doet het voor 62 miljoen. Het mag dan wel crisis zijn, in de kunstwereld is daar blijkbaar nog weinig van te merken.

– Er is nogal een (1) hoop (2) te doen (3) omtrent DE schilderstentoonstelling. Leonardo the painter. Slechts 10 schilderwerken zijn genoeg voor een hoop ophef. Eerlijk is eerlijk, ik zou het graag zien. Hype of niet, Da Vinci is en blijft een van de meest geniale figuren uit de cultuurgeschiedenis.

Kim Jong-Il is een groots kunstenaar met massa bezoekers iedere keer maar weer. Zou het het voorbeeld zijn van het huidige kabinet? Kwantiteit voor kwaliteit?

De Nederlandse oppositie vraagt de lange termijn effecten van de bezuinigingen van het kabinet. Misschien een stomme vraag, maar was daar niet op voorhand al over na gedacht?

Beruchte graffiti-artiest blijkt agent te zijn. Pijnlijk.

Een aantal houtsnedes van Escher gevonden op de rommelmarkt. Ergens in Amsterdam blijkt iemand 4 tekeningen van Max Beckmann te hebben gekocht voor een tientje. Gouden vondsten zijn dus nog altijd mogelijk. Wie vindt het volgende meesterwerk van een oude bekende?

Er blijken tot dusver onbekende details in werken van Jeroen Bosch te zitten. Geen verrassing eigenlijk dat die dingen opduiken.

Nederland aan China verkopen, een idee van Tinkebell.

– “Je kan me de boom in” is ineens niet zo’n heel groot probleem meer…