wilde ideeën en leesvoer (72)

De updates van afgelopen week;

– Het Guggenheim heeft een nieuw plan om geld te verdienen; Guggenheim verf. Heel slim, want nu kan iedereen VanGogh Geel kopen en voor 150 dollar per pot is dat snel geld vangen voor het museum. Waar blijven de Nederlandse musea met dergelijke sneaky verdienmodellen? (via GoogleNews)

– Museum GoudA staat inmiddels bekend om problemen met geld, het verhaal van de verkoop van het doek van Dumas blijft voortduren.  (Via GoogleNews)

Van een niet-bestaande kunstenaar Nat Tate wordt een werk geveild. En dat werk bestaat dan weer wel.

De 100 belangrijkste mensen in de internationale kunstscene. Ai Weiwei staat niet verrassend op 1. (Via Twitter)

– 100 mensen in 1 kan ook, Kim Noble is een vrouw met zeer heftige Multiple Personality Disorder. Enkele van de personages maken kunst. Niet alles is even goed maar de veelzijdigheid is erg opmerkelijk. Boeiend om even naar te kijken dus. Haarzelf zie je hier, de kunst zie je dan weer hier.

Turner Prize dit jaar niet in Tate. Waarom is mij echter nog niet helemaal duidelijk. (Via Twitter)

Genomineerden van een Nederlandse prijs, de Volkskrantkunstprijs bekend gemaakt; Rory Pilgrim, Tala Madani, Charlotte Dumas, David Jablonowski en Sarah van Sonsbeeck (Via Volkskrant)

Stelletje heeft seks in een museum en dat mag schijnbaar niet, vreemd. (Via Twitter)

CBK Utrecht begint een uitzendbureau voor kunstenaars. Slim! (Via GoogleNews)

– Andere marketingtrucs van Lefsetz, vorige week had hij een goed artikel over waarom de huidge band van Mick Jagger geen succes is. Deze week legt hij uit waarom de traditionele gatekeepers nu niet meer werken. Ofwel in de kunst waarom die recensenten van vroeger niet zo veel invloed meer hebben. Vertaal Lady Gaga naar kunstenaar en je komt een heel eind. Verplicht leesvoer eigenlijk. (Via Twitter)

– Ook verplicht leesvoer, wat als je creativiteit vastgelopen is? Er zijn schijnbaar 7 vormen en daarbij 7 oplossingen.  (Tip via Facebook)

Bob Ross technieken nu ook toepasbaar op vieze auto’s. (Via GoogleNews)

Een kerel, met tatoeages, piercings en een enge kale kop, is bang voor een gigantisch schattige puppy. Beetje sneu voor de kerel, maar wel bijzonder. (Tip via Twitter)

Puzzel van 80.000 stukjes wordt door wiskundige in elkaar gezet; Het fresco van onder andere Andrea Mantegna in de Eremitani-kerk in Padua. Prachtig dat het kan. (Via Kunstbeeld op Twitter)

Banksy levert werk af voor de Occupy Beweging. Ik weerhoud me verder van politiek commentaar op beweging etc. (via Twitter)

De meeste mensen vinden rotondekunst niet zo de moeite waard. Dat mag geen verrassing heten dacht ik zo. (via GoogleNews)

Babes At The Museum. (via Trendbeheer) niet alle babes zijn even tof, maar sommigen mogen er best wezen.

– Viralfilmpje van de week;


– Hoe en waarom een artist statement. Handige tips misschien?

– Volgende week weer nieuwe updates.