wilde ideeën en leesvoer (71)

De nieuwsupdates van de afgelopen week;

– Dat kunstvoorwerpen al heel lang gemaakt worden is niets bijzonders, dat er 10.000 jaar geleden ook ateliers waren wel. Prehistorisch atelier gevonden. (via Facebook)

Caldic collectie krijg een eigen museum, en tegen alle verwachtingen in niet in Rotterdam maar in Wassenaar. (via GoogleNews)

Galerie Frank Taal is leeggeroofd. Zuur voor Frank Taal.

15 hedendaagse visies over controversies in de kunst, of eigenlijk vooral het gebrek eraan. (via HyperAllergic)

Verbijsterend stuk tekst van Tsjalling Venema over kunstenaars die het geluk hebben te mogen meedoen aan BYTS. Kunstenaars die verzamelaars en galleristen niet zien staan omdat ze niet zo nodig internationaal hoeven te exposeren. I beg your pardon?! Met zo’n mentaliteit is het een wonder dat ze überhaupt gevraagd zijn. (via Twitter)

Chinese kunstenaar laat zichzelf bijna verdwijnen in de omgeving, Liu Bolin. (via GoogleNews)

Wat je kunt leren van SuperHeavy, je weet wel de nieuwe superband van Mick Jagger, als kunstenaar. Eigenlijk nog best veel. (via Twitter)

Volgens nieuwe biografieschrijvers van Van Gogh heeft hij geen zelfmoord gepleegd maar is hij vermoord. Daarbij blijkt hij ook een goede manipulator te zijn. (via GoogleNews)

Mona Lisa tekenen in 1 lijn, het kan. (via Twitter)

– Nog meer Mona Lisa nieuws, een zekere Kwakkelstein (wat ik een ontzettend toffe naam vind) denkt dat de Mona Lisa nooit bedoeld is als serieus portret maar als een theoretisch gegeven. Omdat Da Vinci niet aan zijn traktaat kon werken maakte hij maar een schilderij. Ik denk zelf dat hij dat traktaat ook prima in 4 jaar had kunnen schrijven in plaats van 1 schilderij te maken. (via het Parool)

Echt leesvoer van Paul McCarthy, goed interview. (via Twitter)

De Takkedag van het Van Abbemuseum was niet zo’n succes volgens het Brabants nieuws. (via de krant)

Gestolen Picasso’s duiken weer op in Servië. (via Twitter Kunstbeeld)

– Ontslag nemen in stijl…