wilde ideeën en leesvoer (69)

De updates van afgelopen week;

– De Onderzeebootloods te Rotterdam van Boijmans van Beuningen mag komend jaar door Sarkis Zabunyan (1938) worden bezet. (via MetrolpolisM)

Bob Dylan kan naast mooie liedjes maken blijkbaar ook nog redelijk schilderen. Nu is hij niet de eerste bekende die naast zijn bekende carrière ook nog eens blijkt te kunnen schilderen (zie eerder Sylvester Stallone), maar Bob Dylan is toch wel de eerste die in Gagosian een solo krijgt. Nu waren er alleen wel problemen over waar die beelden dan vandaan kwamen. Het schijnt dat hij foto’s naschilderde. Daar heb ik verder bij Richter niemand over gehoord.

De Kunsten ’92 vinden het afschaffen geen goed idee want het kost meer geld dan dat het gaat opleveren. (via MetrolpolisM)

Een borduurwerk ter waarde van 6,750 euro, en dan is het niet eens een werk van Rob Scholte, nee, een still uit Scarface. (via Twitter via Viktor Baltus)

Politie in Polen vindt voor 300 miljoen aan kunst in een schuurtje. Mooi, blijk je op hoogbejaarde leeftijd ineens miljonair te zijn. (via Facebook)

Ook met de politie en veel geld, een Duitser heeft voor de lol voor 20 miljoen aan kunst vervalst. Hij vond wel dat hij het af en toe te goed deed. Erg grappig gebeuren dus.

– Ondertussen worden in Fankrijk weer originele authentieke werken gestolen, vijf meesterwerken van Picasso, Matisse, Braque, Léger en Modigliani waren ineens weg.

Halbe Zijlstra vind het een goed idee dat instellingen die op de rand van faillissement zitten hun subsidie investeren in het ontslaan van medewerkers. Ik vind het niet zo’n goed idee. (via NRC)

Gratis je eigen Joncquil voor aan de muur of in je plakboek. Ik heb de mijne al. Erg goed werk. Review over die tentoonstelling komt binnenkort hier op het blog. (via Facebook)

Gemeente Den Haag reserveert 2,6 miljoen om cultuurstad van Europa te worden. (geen idee waar)

Wetenschappers hebben ontdekt dat we eigenlijk nog altijd geen zak begrijpen van deze planeet en zijn omringende melkweg. (via Facebook)

Musea stoppen de koppen bij elkaar en maken gezamenlijk een videokanaal. Dat scheelt niet alleen kosten maar creert ook eindelijk een centraal punt voor mooie videofilmpjes over kunst en musea. Het Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam doen er aan mee. Top!

– Meer museumnieuws; het Scheepvaart Museum ging afgelopen week open na een verbouwing van vier jaar (@Stedelijk, het kan dus wel in een korte tijd). Maar het Scheepvaart Museum heeft ter promotie een supermooi filmpje laten maken.

Dalí laat zijn huisdier uit (hij had overigens ook een Ocelot).

– Grapje voor de muzikanten onder ons…

– Eh?