wilde ideeën en leesvoer (68)

De updates van afgelopen week; – The Artist is Present van Marina Abramovic The Game, ik heb m nog niet een keer kunnen spelen omdat iedere keer het museum dicht […]

De updates van afgelopen week;

The Artist is Present van Marina Abramovic The Game, ik heb m nog niet een keer kunnen spelen omdat iedere keer het museum dicht was, maar toch, het idee is briljant. (via Whatspace)

Thomas Nozkowski over het inrichten van tentoonstellingen, met alles wat daarbij komt kijken. (Tip via Facebook)

Vier ton schade aan het Stedelijk “valt wel mee” tijdens de huldiging van Ajax. De bouw van het Stedelijk schijnt overigens ondanks alle tegenvallers “op schema” te liggen. Ook daar heb ik zo mijn vraagtekens over, maar het zou mooi zijn. (via Twitter)

Ook op schema, de Sagrada Familia van Gaudi. Ergens in 2026 of 2028 moet hij onderhand af zijn. Mocht ook wel naar 140 jaar. Maar dan is het gebouw ook eindelijk af en kunnen ze beginnen met restaureren van de oudste onderdelen. (via Parool)

Den Haag bundelt de krachten en gaat The Naked organiseren. Heren van Nest, Heden, BillyTown, Tag en 1646 gaan samen iets organiseren. Kan alleen maar boeiend worden lijkt het. (via Facebook)

– Je zult maar onderdeel zijn van een groep, 16 kinderen, onderdeel van een kunstgroep of eh, noujah alienhippie. In elk geval, het is leuk te zien hoe het drietal Donker Collective wereldberoemd gaat worden als schilders. Althans, laten we het hopen voor ze.

Ryan Gander begint gewoon zijn eigen academie. Want wat heeft een student tegenwoordig nodig, geen papiertje maar ervaring met andere kunstenaars. Echt ongelijk geven doe ik hem niet. (Via Trendbeheer Kort)

Het schijnt dat Rubens zijn rood langzaamaan zwart wordt. Paniek voor restauratoren dus. Maar misschien ook eens een idee om de oude gilderegels omtrent verf eens opzoeken. Iemand enig idee? (via Parool)

– Crowdfunding; Het Van AbbeMuseum wil graag geld om het houtwerk van Long te behouden. Ze hebben nog een poosje te gaan maar hebben flink wat sponsors nodig. Misschien leuker om aan deel te nemen is het werk van Michiel van de Weerthof die een echte CD-productie maakt met enkele bekende opkomende kunstenaars; Chris Brans , Vincent Dams , René Genten , Nina Ivanovic , Rijnder Kamerbeek , Jak Peters , Rogier Roeters , Toni van Tiel , Sabina Timmermans en bekend ook hier op het blog Renée van Trier . Heb je dus wat geld over, twee goede doelen waar je uit kunt kiezen die beide enorm de moeite waard zijn.

KunstBeeld viert deze week zijn 75ste verjaardag. Super tof dat ze het nog altijd met zo veel plezier doen! Roos van Put en crew, van harte gefeliciteerd!

– Open inzending voor Decemberlicht #3 in Tilburg, pay what you think is fair voor een kunstwerk, anders belandt het in de vuurkolf. Leuk idee. Meer informatie hier.

– Nirvana’s Nevermind kwam 20 jaar geleden uit, live in Paradiso zie je hier en hoe die baby er uitzag een kleine 20 jaar later.

– Inzendingen en tips zijn altijd welkom. Ben je bij een tentoonstelling stuur me gerust de foto’s toe naar info@Lost-Painters.nl