wilde ideeën en leesvoer (66+67)

Afgelopen week schoten de updates er dankzij The Lost Relay er een beetje bij in, deze week dus een verzameling van nieuws van de afgelopen twee weken. – Metropolis M begint […]

Afgelopen week schoten de updates er dankzij The Lost Relay er een beetje bij in, deze week dus een verzameling van nieuws van de afgelopen twee weken.

– Metropolis M begint wat meer aan het blog te besteden en publiceert de laatste tijd opvallend vaak relevante en leuke artikelen. Zo maakt het korte metten met het onderzoek van het NRC dat 8 miljoen mecenassen belooft. Verder nog een artikel over het symposium op het Rijks.

– Ondertussen wordt bekend gemaakt of de kunst wel eigenlijk kan voortbestaan zonder zijn subsidieverslaving. Het antwoord lijkt me voorspelbaar.  (via de Cultuurpers)

– En daaropvolgend, hoe lost de kunst het probleem rondom al deze subsidiedingen op, nu, volgens Tubelight is autonomie het antwoord. (via Facebook) Nog een artikel over de autonomie van de kunst en de rol van een criticus in dat gebeuren, een must read. (via Twitter)

De meest belachelijk makkelijke kunstvervalsing wordt op toevallige wijze toch ontmaskerd. (via via)

Onder een bekend schilderij van Goya blijkt nog een ander schilderij te zitten. (via Rijksmuseum)

Onder een bekende zanger blijkt overigens ook een redelijk goede schilder te zitten, Bob Dylan hangt in Gagosian.

Gestolen Rubens terug gevonden. (via NOS)

Ook gevonden, maar niet gestolen maar gewoon goed verborgen zijn enkele werken van Ad Reinhardt.

Ook zuur, koop je een doek voor vele miljoenen, blijkt het een studentenwerkje te zijn.

Je bent zelf een (en druk vooral op refresh!)

Als je dan toch al weer dat je foto’s op facebook gaat plaatsen die waarschijnlijk klachten gaan oproepen, plaats de Facebook Friendly Box op de foto! Problem solved op voorhand. Dat dachten ze bij de werken van Robert Mapplethorpe

Helaas, het klonk ook te goed om waar te zijn, Captital A, een samenwerking tussen diverse Amsterdamse instellingen om 3 dagen lang Amsterdam in de spotlight van de kunstwereld te zetten gaat helaas niet door. Beetje doorwerken was blijkbaar geen optie. Zo veel extra werk was het nu ook weer niet organisatorisch.

‘Kunst hoort aan een spijker’ Duidelijk statement over kunst via Sander Reijgers (en lezen die hap). (via Twitter)

Volgens een andere kunstenaar hoort kunst in de lucht, hij gooit ze dus maar van een hoogwerker af.

– Daar zaten we op te wachten, de Nationale Kunstloterij, met onder de te winnen kunst. Kwaliteitsuitspraak laten we bij deze even achterwege, dat zie je zelf snel genoeg.

Het verhaal over de verkoop van het Marlene Dumas doek krijgt een nog langer staartje… (via de Cultuurpers) … en Museum goudA wordt daarom uit de groep gezet door de andere musea wegens het schenden van overeenkomsten. (via Parool)

Nog meer museumnieuws, het Stedelijk gaat weer even dicht. Nu om de oudbouw en de nieuwbouw met elkaar te verbinden.

Sommige kunstenaars zijn dom, belasting ontduiken is nooit slim, zeker niet als je vervolgens via social media wordt gevonden. (via Twitter) De beste man heeft waarschijnlijk vroeger te veel TV gekeken, want het is bewezen, van TV kijken word je dom. (via NRCnext)

Richard Hamilton is overleden, een van de belangrijkste kunstenaars uit de Britse PopArt stroming. (via Twitter)

De Denker is roze beschilderd, groen haar en een vrouwensymbool op zijn schouder. Dat op zich is niet zo’n probleem, maar dat ze het vervolgens met een extreme hoge drukspuit hebben schoon geprobeerd hebben te spuiten misschien wel.

– Verplicht kijkvoer, alleen al om te zien wat een hype in de kunst kan zijn en hoe snel deze weer weg ebt. Op Art staat nauwelijks meer in de kunstgeschiedenisboeken. Tijdens de tentoonstelling The Responsive Eye dachten ze daar nog wel even iets anders over. Zien op Ubuweb, klik hier. (via Facebook)

– Japanners zijn machines, serieus!

Wat je geboortemaand zegt over je carrière, zo heb ik blijkbaar een kleine kans seriemoordenaar te worden.

Man maakt “kunst” tijdens zijn slaap, is weer eens wat anders dan slaapwandelen. (Via Twitter)

The Surfing Stormtrooper, voor alle surffans en alle starwars geeks. Instant epic. (via geen idee?)

Machtigste vrouw uit Nederlandse kunstwereld stopt met haar werk, jammer voor de vrouwenemancipatie van de voornamelijk mannelijke kunstwereld, maar begrijpelijk van Luiten. (de krant)

Het is al weer even geleden, 9/11, Richter maakte er een prachtig schilderij over. (En naar mijn mening een van de weinige echt goede werken die over die bewuste dag gaan.) (via Twitter)

– Zie je wel, Coca Cola en Pepsi zijn inwisselbaar voor elkaar, Mac en Windows blijkbaar ook… (via Twitter)

– Het is 90’s request bij 3fm en bij Rolling Stone zette ze maar alvast de meest afschuwelijke 10 hits uit die tijd bij elkaar. (via Facebook)

– Rennen voor je leven…

– problemen met koekjes kun je ook zo oplossen.

– Eerst bewaard gebleven geluid en beelden. Los van elkaar. Moet gewoon iedereen even een keer gezien hebben lijkt me. (via Facebook)

– Heel gaaf concept hoe TV, web, real life en het publiek met elkaar een interactie aan gaan. Super tof.

– Dat was het van de afgelopen twee weken, inzendingen, tips, suggesties en dreigmeldingen zijn altijd welkom!