wilde ideeën en leesvoer (64)

De updates van afgelopen week: – Allereerst vooral voor Tilburg en de muzieksector slecht nieuws. Maar ook voor mij, want ik werk inmiddels ook weer wat jaartjes bij de 013. […]

De updates van afgelopen week:

Allereerst vooral voor Tilburg en de muzieksector slecht nieuws. Maar ook voor mij, want ik werk inmiddels ook weer wat jaartjes bij de 013. Ook instellingen als Incubate hebben veel aan hem te danken. Zonde dat Guus gestorven is aan een tragische dood en een gemis voor de cultuursector in Tilburg en Nederland. 

– Dan is er gelukkig ook nog ander nieuws, Jochem Rotteveel gaat voor een paar maandjes naar China en gaat (als het lukt) een blog bijhouden met wat hij daar uitspookt.

Sommige kunstenaars blijven vervolgens in het buitenland, in dit geval New York. (Facebook)

Eric van Eerdenburg (Lowlands directeur) haalt fel uit naar een columnist die blijkbaar zijn huiswerk niet zo goed gedaan heeft. Verplicht leesvoer voor alle critici. (overal en nergens)

En vanuit Vlaanderen ook weer een reactie over al die zweverige reacties van de kunstsector. Ook verplichte leeskost.

– Vervolgens merkt onder andere Jonas Staal wel een paar heel vreemde bewegingen van Rutte op.

Goed artikel bij Dodo over bezuinigingen op gemeentelijk niveau met weer een paar pijnlijke momenten van rechtse kant, en wat verstandige opmerkingen uit de andere hoeken, waaronder de volgende zin (die je niet wilt missen) “we zijn cultuur als een sector gaan zien, maar het is wat wij ademen en zijn.” (Tien punten!)

Terug naar Vlaanderen waar Geert Verbeke bewijst knettergek te zijn door kogelvrije huid te laten implanteren. (Twitter, Volkskrant)

– Een HEEL bizar verhaal van enkele schilderijen, waaronder een Van Gogh, maar ook tekeningen van Calder zouden gevonden zijn. De eigenaar weet echter niet waar hij naartoe moet met deze werken. Ik heb mijn vraagtekens over de echtheid van de werken, zeker de van Gogh, al komen de tekeningen van Calder en Picasso redelijk authentiek over.

Kunstbeeld had een mooi lijstje met museumuitzichten. Prachtig om even doorheen te scrollen en te bedenken hoe mooi sommige musea zijn, ook zonder de kunst. (Twitter, Kunstbeeld)

– Eh…

– Tot zover deze week. Inzendingen en andere tips zijn altijd welkom!