wilde ideeën en leesvoer (61)

De updates van afgelopen week. Het is te merken dat het vakantie begint te worden, want het nieuws is nogal… Nogal niet zo heel erg veel. – De fysieke reacties […]

De updates van afgelopen week. Het is te merken dat het vakantie begint te worden, want het nieuws is nogal… Nogal niet zo heel erg veel.

De fysieke reacties op kunst zijn helemaal doorgemeten. De eerste de beste die nu zegt “dat werk doet me niets” liegt dus dat hij barst.

Beetje dom, de directeur gaat er vandoor en de instelling in kwestie plaatste dat bericht ietsjes te vroeg op Twitter.

– Ook serieus twitternieuws, Ai Weiwei zit weer op Twitter. Nou, heel belangrijk nieuws natuurlijk, maar vooral omdat mijn Chinees niet zo goed is heb ik er niet zo veel aan. Het lijkt wel echt komkommertijd te zijn.

Wie is wie, wie zijn de belangrijke kopstukken in de huidige kunstwereld van Nederland maar vooral, waarom is die lijst zo dubieus.

Damien Hirst is weer eens in het nieuws met een nieuw ‘schandaal’, hij presenteert straks in alle 11 Gagosian galerieën spotpaintings. Dat gaat nog wel een paar jaar duren want er moeten er 300 gemaakt worden, assistenten zijn al anderhalf jaar bezig en zijn naar verwachting nog zeven jaar onderweg. To be continued…

Voina, bekend van de enorme pik op een brug, neemt wraak op de Russische Staat. Want de leider moest 10.000 dollar betalen om op borgtocht vrij te komen. Nou, dus pakken ze de staat terug en beloven voor het tienvoudige, 100.000 dollar schade toe te dienen. Ze weten in elk geval hoe ze zichzelf in de aandacht moeten houden.

Ken Kessey, van One Flew Over The Cuckoo’s Nest aan de LSD.

– Uit de categorie opmerkelijk; een cheque van 70.000 euro in de klaagmuur. En natuurlijk wordt die eruit gehaald en natuurlijk mag dat niet.

Het leven is heel zwaar, vooral in de aandelenwereld.

– Het allereerste Rage Against The Machine optreden ooit, opmerkelijk weinig publiek en vooral de opener klinkt anders dan hoe de meeste mensen hem kennen.

– Wat wij afgelopen weekend gedaan hebben;

– Eh…