wilde ideeën en leesvoer (58)

Het nieuws van de afgelopen week. – Allereerst natuurlijk de oproep aan kunstenaars om mee te doen aan de Lost Painters tentoonstelling tijdens het Incubate festival te Tilburg. – Iemand […]

Het nieuws van de afgelopen week.

– Allereerst natuurlijk de oproep aan kunstenaars om mee te doen aan de Lost Painters tentoonstelling tijdens het Incubate festival te Tilburg.

Iemand heeft ooit een Da Vinci gekocht voor 51 euro en deze gaat nu voor vele miljoenen over de toonbank. Bijzonder schilderij is het in ieder geval.

Het probleem van de kunsten in de politiek is het frame waarin het zich heeft laten wringen als linkse hobby. Een erg goed degelijk artikel dat verplichte leeskost is.

Roos van Put (hoofdredactrice van Kunstbeeld) schreef een goede column over de investeringen in cultuur op lange termijn. Niet alleen voor Kunstbeeld maar ook voor juist de broedplaatsen en jonge talenten.

Cobra Kunstprijs 2011 gewonnen door Nathaniel Mellors (1974).

Ai Weiwei krijgt een gastdocentschap aangeboden in Berlijn, accepteert deze, maar vergat blijkbaar dat hij Peking niet uit mag van de Chinese staat.

Het nadeel van street art is en blijft toch wel dat niet iedereen het als dusdanig herkent, met het risico dat iemand het dus per ongeluk overschildert. Zo ook een bekende Banksy. Jammer.

– Karel Appel interview, kort maar krachtig.

– De zomerkneiter van dit jaar, vorig jaar nog de gigantische hit “hey Marloes, ik wil met je onder de douche” dit jaar heet ze Romana.

– Het social-media landschap, dan weet iedereen weer hoe het ervoor staat.

– Een wel heel originele manier om je ontslag bij je baas aan te kondigen als je bij de Taco Bell werkt.

– Volgende week weer, inzendingen zijn nog altijd van harte welkom!