wilde ideeën en leesvoer (40)

Deze week was er weer een hoop te doen, vooral voor onszelf. Niet alleen zijn we omringd door idioten die iets te vieren hebben, maar ook de opening van het […]

Deze week was er weer een hoop te doen, vooral voor onszelf. Niet alleen zijn we omringd door idioten die iets te vieren hebben, maar ook de opening van het Temporary Stedelijk II was afgelopen week. Verder zijn we toen maar direct naar het Van GoghMuseum gegaan (waarvan nog 1 post moet komen) en de dag erna was natuurlijk Kunstpodium T met een nieuwe opening.

– Over van Gogh gesproken, iemand heeft de tijd genomen om de kleuren van een twintigtal schilderijen uit te pluizen. Mooie infographic.

– Bij Boijmans was de Pindakaasvloer het hoogtepunt van de museumnacht. Er gingen welgeteld 135 tonnen van 10 liter Calvépindakaas in. Wim zegt dat de pindakaasvloer is als een partituur, je levert het stuk dat anderen uitvoeren. Officieel gesponsord door Calvé, zouden ze wel moeten doen.– Alleen slimme mensen kunnen dit lezen.

Google heeft een kinderachtige variant, een versie die expres spelfouten in de zoekterm voegt en dat soort fratsen. Leuk voor als je inspiratie tekort komt.

– Twijfels, iedere kunstenaar heeft ze, maar ook de rest van de mensheid wordt regelmatig geplaagd met diverse existentiële angsten. En nu blijkt, niet alleen mensen, maar ook apen hebben er last van.

– Leesvoer voor de komende tijd, Christophe van Eecke heeft een nieuw boek en was zo vriendelijk om deze ook op internet te publiceren. Nice.

– Nog meer leesvoer, via @Mhoorw die kwam met een tekst over het nut van academies. Een niet geheel onbelangrijke vraag in deze tijd. Wet: on painting, feminism and art. Laat je niet misleiden door de titel!

Wifi schilderijen. Huh? Ja dat bestaat en is nog mooi ook.

– Stel: je bent een groot museum in de stad waar de Olympische spelen gehouden zullen worden. Dan zorg je voor een supergoede tentoonstelling van een kunstenaar uit eigen land, het liefst zo bekend mogelijk. Dus, Tate vraagt Hirst voor een retrospectief. Duidelijk.

Ook in Tate, maar dan de Modern, die gaan het duurste doek dat ooit geveild is tentoonstellen. Het betreft deze Picasso:

En als het dan toch over portretten gaat, er wordt gezegd dat er een heuse revival aan de gang is. Ik betwijfel de argumenten maar het is allicht een goede reden om weer eens wat portretten te maken.

– Geert Wilders staat als jonge kunstenaar op de posters van ArtAmsterdam. Schande en discussies bij diverse sites en kranten. Iemand hier reacties? Overigens, we missen nog een prijsvraag voor 10x2kaarten voor Art Amsterdam, suggesties zijn welkom.

– Moeten we het nog uitleggen? Waarom het niet investeren in kunst een slecht idee is.

“the more arts and crafts a person masters, the greater their probability of becoming an inventor or innovator”

– De Spongenator…