wilde ideeën en leesvoer (38)

De updates van afgelopen week. Wij hadden achter de schermen een drukke week, dus vandaar wat minder blogposts. Dat gaan we de komende tijd wel weer inhalen. Toch deze week een […]

De updates van afgelopen week. Wij hadden achter de schermen een drukke week, dus vandaar wat minder blogposts. Dat gaan we de komende tijd wel weer inhalen. Toch deze week een record aantal unieke bezoekers omdat plotsling de halve wereld via Google op onze pagina over Brancusi terecht kwam. Gelukkig ook nog ander nieuws:

– Wij wisten natuurlijk allemaal al lang dat de schilderijen van van Gogh verkleurden. Dat wist zelfs van Gogh zelf al. Alleen, wij dachten altijd dat het lag aan het chromaat in het chromaatgeel. Dat is dus blijkbaar niet zo, nee, het is “een complexe chemische reactie”?

Uit de tijd dat condooms nog waren ter preventie van enkel ziektes en nog in mooie papieren verpakkingen zaten met hippe ontwerpjes erop, die bewuste verpakkingen.

– Een interview met Luc Tuymans, hebben we hier al eerder gehad maar via @Isabella Werkhoven hier nog een. En verdomd de moeite waard om te lezen.

Fotospelletje tegen de verveling, echt of nep?

– Het kan de internetcommunity nauwelijks ontgaan zijn, de nieuwe plaat van Radiohead – King Of Limbs is uit. Voor iedereen die hem nog niet heeft, hier is ie te downloaden, en let op onderstaande clip waarin Thom Yorke prachtig danst op de muziek van Beyoncé.

 

– Sommige mensen, sommige, zijn echt knettergek…

 

– Er waren toch wel wat artefacten uit het museum in Egypte verdwenen, enkele zijn inmiddels al weer teruggevonden.

In Nederland heeft het Stedelijk een flinke aanvulling op zijn collectie gekregen van Maurice van Valen.

En kunsthal Kade besluit om maar weer te verhuizen. Sorry, die zaten daar toch nog maar net?!

– Goed nieuws voor iedereen die zo slim was om enkele porseleinen zaadjes van Wei Wei mee te jatten, ze zijn omgerekend ongeveer 4 euro per stuk waard. Ondertussen deed Richter het voor 8,6 miljoen, Bacon zijn potretten van Freud deden het voor ruim 27 miljoen en ten slotte  Andy Warhol 12,8 miljoen.

– Ook een financieel verhaal zijn de vervalsingen van Heyboer. Nu loven ze een beloning uit van 50.000 euro voor degene die kan bewijzen wat vervalsingen zijn en wat niet.

De 36 meest invloedrijke koppels in de kunstwereld. Al dan niet met platonische liefde.

Tijdens de veilig van Sotheby’s een mooi protest tegen de bezuinigingen op de kunsten. Met een hoop gekreun en nette biljetten. Ze hadden er daar in elk geval zin in.

– Voor alle vrouwen die nu wel eens willen weten hoeveel mannen er naar hun kont zitten te kijken. Nou, blijkbaar zijn dat er nogal een aantal. Zelfs Jezus!

– Inzendingen, opmerkingen, klachten en meer, van harte welkom om te reageren via mail, Twitter, Facebook of hieronder bij de comments.