wilde ideeën en leesvoer (37)

Wat een week, ArtRotterdam was, en wij hebben het gecombineert met een hele sleur aan andere bezoekjes. Meer dan 500 foto’s gemaakt in 12 uur tijd. Art Rotterdam mag ook […]

Wat een week, ArtRotterdam was, en wij hebben het gecombineert met een hele sleur aan andere bezoekjes. Meer dan 500 foto’s gemaakt in 12 uur tijd. Art Rotterdam mag ook niet klagen, ze haalden 1.000 bezoekers meer binnen dan vorig jaar, toen bleef te teller op 12.000 staan.

Maar, er waren ook andere dingen gebeurt afgelopen week, en gevonden, en gestuurd.

Want, nu in Kunsthal natuurlijk de Caldic Collectie, maar wat hij er zelf over te zeggen heeft? (via @Omasaurus Marjolijn vd Assem)

Gaugain moet het gaan doen voor 12 miljoen, een bekende Dali (portret van Eluard) deed het voor bijna 16 miljoen, op dezelfde veiling deed Bacon zijn Freud portretten het voor 27 miljoenPicasso deed het voor bijna het dubbele van de verwachte opbrengst, namelijk bijna 30 miljoen, Bij Tussen Kunst & Kitsch werd een Joost van Geel gevonden voor een kwart miljoen,

In China gaat in april het grootste museum ter wereld open. Duitse musea gaan het proberen te vullen.

Bij de Academy zijn ze lichtelijk in de stress geschoten toen de documentaire van Banksy genomineerd werd voorde Oscar beste docu. Want, zal hij verschijnen of niet. Natuurlijk niet, de producer zal de prijs in ontvangst nemen voor hem.

Magritte als cultureel ondernemer wordt vergeleken met Damien Hirst. Hij maakte het zijn galeriehouder niet eenvoudig met zeer uitgebreide voorschriften hoe werk getoond moest worden.

– Allicht een van de meest spannende filmpjes ooit, Andy Warhol eet een hamburger (Via @gaby407 Gaby Zwaan)

Kiefer maakt een van Gogh voor Rijks die vroeg om Rembrandt.Vervolgens probeert het Rijksmuseum dat natuurlijk weer recht te praten, maar het blijft wel erg krom.

– Ik heb een zwak voor Joy Division, simpelweg een ontzettend invloedrijke band met een ontzettend toffe sound. En er is iemand zo gek geweest om daaronder een playmobil stop motion te zetten van de band. Gekkenwerk, maar wel leuk.

– Ondertussen ben ik mijn lucht gitaar kwijt…

– Ook leuk, zo kan het ook met verf..

– De eenhoorn bestaat, maar die ziet er toch een stuk minder, ehm, flamboyant uit dan we zouden verwachten.

– Voor tijdens die saaie koffieavonden…

suggesties, tips, klachten, opmerkingen, huwelijksaanzoeken, allemaal welkom via mail, twitter en facebook. Of gewoon hier onder bij de comments.