wilde ideeën en leesvoer (35)

De updates van afgelopen week. – Damien Hirst zoekt extra hulpje voor 20.000 pond de jaar, geen jackpot maar beter dan niets. Je moet goed kunnen schilderen en tekenen en […]

De updates van afgelopen week.

Damien Hirst zoekt extra hulpje voor 20.000 pond de jaar, geen jackpot maar beter dan niets. Je moet goed kunnen schilderen en tekenen en verstand hebben van kleur.

Een Frida Kahlo voor 5.6 miljoen. Gerard Dou deed het voor maar 3.8 miljoen. Toe maar. Op de TEFAF beurs gaat er een Rembrandt uit voor een 34 miljoen, alsof het niets is. Voor iets minder, 260 duizend euro, koop je het archief van Borroughs op. Het je in elk geval genoeg leesvoer voor de komende paar jaar.

Gratis een super concert te Nederland downloaden van de post-rock act Godspeed You! Black Emporer, natuurlijk via Inlog.

Het Stedelijk blijft nog wat langer in de steigers staan, want de bouw is stilgelegd. Iets met geld natuurlijk…

Rien Jansen wint (terecht) de Robert Fruin Award 2011. Al neigt het wel enigszins naar vriendjes politiek van Rien Jansen is vaste gast bij de jury (het Wilde Weten). Erg goede schilder dus terechte winnaar. De prijs is een mooie solo op Art Rotterdam.

Interview met Jonathan Meese, en een interview met Francis Ford Coppola

– Een van de meest verontrustende filmpjes die ik ooit gezien heb. Op en top bizar.

– Misschien nog verontrustender, maar wel serieuzer, een camera op je achterhoofd implanteren die iedere minuut een foto neemt.

– Ook verontrustend, hoe je met 2 man in 8 uur een potentiële hit zou kunnen maken. Echt een hit zal dit niet worden. Maar met 8 uur werk van een goede producer ben je klaar.

– Misschien nog wel meer verontrustend is het feit dat FOX news, ondanks de problemen in Egypte, niet weet waar dat ligt!

– Over Egypte gesproken, er was nogal wat paniek in museum en cultuur en geschiedenis-land dat er geplunderd zou zijn in het museum in Cairo. Zie hier en hier, het valt wel mee lijkt.

Documentaire over Alexander Calder bij de AVRO, Close Up.

– Cindy Sherman in haar atelier.

De priester die met schilderijen naar musea ging om die aldaar te doneren, waarvan de doeken vals bleken te zijn, is opgespoord en geeft een uitgebreid interview. Best interessant hoe hij zijn vervalsingen gemaakt heeft.

– Veel bekende schrijvers zoals Kafka en Allen Ginsberg maakten nogal wat krabbeltjes.

– Ehm, dat was het weer voor deze week, inzendingen en suggesties zijn altijd welkom.