wilde ideeën en leesvoer (32)

Een nieuwe week met updates. Voor iedereen die het nog niet begreep, volg ons op Twitter en je krijgt alle informatie up to date en je mag ons zelfs tegenspreken […]

Een nieuwe week met updates. Voor iedereen die het nog niet begreep, volg ons op Twitter en je krijgt alle informatie up to date en je mag ons zelfs tegenspreken ;-).

– Allereerst, en het moet gezegd worden, PVV in verdediging voor de kunsten. Alleen jammer dat de desbetreffende persoon zelf nooit naar de website van de PVV heeft gekeken waar in ieder geval tot voor kort nog stond dat er gekort moestte worden op de kunst als linkse hobby. Al slaat de PVV natuurlijk op andere punten wel een belachelijk figuur, zoals een onschuldig Klokhuis in Almere.

– Als reactie op het huidige politieke klimaat met betrekking tot de kunst een ontzettend goede reactie van Edwin Stolk (bekend van het Strangemessenger blog)  samen met Alicia Framis en het Sandberg Instituut. Dus 22 januari allemaal naar de Appel. Zie HIER voor meer info.
Bankpasje vermomd als zakmes, die zullen ze er niet snel uit pikken bij een museum. Dus, Who’s Afraid Now?


1000 echte fans. Dat is het aantal fans dat je nodig hebt om zelfstandig bestaan te kunnen leiden als kunstenaar. Een ontzettend goed artikel waar voor iedereen goede ideeën in staan. Zie dan ook de reacties.

Mondriaan stichting en Fonds BKVB gaan definitief fuseren.

– Wist iemand dat Dali dit logo ontworpen had? Ik niet in elk geval.

Bij het Uur van de Wolf een mooie documantaire over Helene Kröller-Müller. Verplichte kijkkost dus.

Knutsel nu zelf jouw eigen Andy Warhol in elkaar! via (@IncubateBlog)

John Baldesari geeft iedereen die dat wil 15 seconds of fame.

– Reclame in de museumcontext. Gewaagd maar wel goed gelukt. Of ik er als museumbezoeker ook zo blij mee ben weet ik niet.

Tinkebell zorgt weer eens voor ophef in de dierenliefhebbers wereld. Zelfs bij Fokke en Sukke…

– Toch nog een jaarlijstje, ook al houden we daar niet van, de 10 meest overgewaardeerde kunstenaars  van 2010. In elk geval goed om eens iets anders te horen dan hoeveel miljoenen Hirst nu weer ergens vanaf heeft weten te snoepen.

Over miljoenen gesproken, er gaat weer een duur schilderij geveild worden, Gaugain zijn schilderij voor van Gogh. En het zijn inderdaad zonnebloemen.

– En over Van Gogh gesproken, in Engeland denken ze inmiddels anders over de X-factor en hanteert van Gogh als voorbeeld. Mooie korte column.

– Inzendingen en dergelijke zijn nog altijd welkom.