wilde ideeën en leesvoer (3)

De samenvatting van alles dat er vorige week langsgekomen is. – Allereerst willen we Sil Krol feliciteren met zijn succes behaald met zijn doos. Was onder andere te vinden bij […]

De samenvatting van alles dat er vorige week langsgekomen is.

– Allereerst willen we Sil Krol feliciteren met zijn succes behaald met zijn doos. Was onder andere te vinden bij BNdeStem en Trendbeheer. Vervolgens een flauwe reactie van de academie die door Selcuk wordt gesneerd.Beetje flauw van de academie, ieder jaar bedenken ze weer iets anders. De studenten moeten zelf de verantwoordelijkheid dragen maar de academie moet dat wel ondersteunen.

Modigliani deed goede zaken in Parijs, zijn beeld ging voor bijna 10 keer meer over de toonbank dan verwacht was en leverde ruim 43 miljoen op. Jammer dat hij er zelf niet van kan genieten.

Column van de Times, waarom jonge talenten vaak alleen maar jonge talenten blijven. “If children grew up according to early indications, we should have nothing but geniuses.” Goethe

– Reclame uitingen, afgelopen week het erg letterlijk zeiken over voetbal;

of vormgeving van menselijke as. Als de as op is, laat Portugal zien dat het ook nog altijd met kurk kan. Of als dat ook niet kan, toch maar met ijsstokjes!

– Een must read via Nonobody, Joost Heijthuijsen van Incubate. Innovaties als nieuw concepten. Een kort stukje tekst. De terminologie is beetje flauw “Wilde problemen”. Waarom staat het dan hier? Omdat er gezegd wordt dat voor innovatie de mogelijkheid moet zijn om problemen te kunnen herdefiniëren. En dat is nu net wat de kunst doet. De economisering van de kunst (waar Bas het ook over heeft bij het interview) is dus ook zo te herleiden.

– Andere must read, de palletten van wat schilders onder de loep genomen. Renoir, Seurat, Degas, Delacroix, Moreau, Gaugain en van Gogh. Voor ieder wat wils dus. Met interessante links naar pallet gerelateerde sites.

– Onze preview van het interview met Bas van den Hurk. Het gehele interview is onderweg.

Goed idee of slecht idee? betalen voor het museum voor de tijd dat je er bent? Ik weet het niet. Misschien een goed idee voor Damien Hirst die momenteel nieuw museum wil gaan bouwen voor zijn vaste collectie.

– altijd grappig:

– Ook het guggenheim is druk bezig op YouTube, al eerder gezegd, Idols voor Videokunst begint!

– We sluiten deze week af met het WK volgens Noord Korea. Nu niet dat ik het voetbal goed volg, maar volgens mij had Brazilië toch wel gewonnen. Het bleek dus 2-1 te zijn geworden. Onderstaand filmpje laat maar weer eens goed zien hoe media in staat zijn in geschiedvervalsing. Niet alleen winnen ze van Brazilië, ze worden zelfs wereldkampioen! In de rest van de wereld weten we wel beter. Het simulacrum weer eens in de praktijk; het is waar, maar het is niet waar.

– Verder is het nog steeds geen komkommertijd. Overigens, voor de gene die goed opletten, op Twitter staan vaker en meer leuke/zinvolle links.