wilde ideeën en leesvoer (27)

De bizarre dingen en lappen tekst die je niet mag missen… – PRESENTeert #5 is uit en wij staan er in! Waarom zou je als kunstenaar iedere dag 2 uur […]

De bizarre dingen en lappen tekst die je niet mag missen…

PRESENTeert #5 is uit en wij staan er in! Waarom zou je als kunstenaar iedere dag 2 uur besteden aan een blog? Nou, daar staat dus in waarom we met zijn tweeën al die moeite doen.

nou dat kun je op zich wel missen eigenlijk.

– Het was de week van Picasso. Vorige week bleek een electricien een 273 werken te hebben gestolen, was er nu een vrachtwagen met onder andere Picasso’s gejat. Jah, dat is toch een stukje makkelijker dan uit het museum halen.

– Persoonlijk heb ik niet veel met de bouwwereld. Maar een mooie gereedschapskist als deze wil ik ook wel voor Sinterklaas. (via @Tjarkovanderpol)

Beatrix was te koop en binnenkort te zien in het Rijksmuseum. Een van de  beste portretten die Warhol überhaupt ooit gemaakt heeft.

De 5 belangrijkste kunstmomenten van afgelopen jaar (waarom worden deze lijstjes altijd al gepubliceert voordat het jaar is afgelopen?) volgens KunstBeeld.

Er komt misschien een nieuw subsidiestelsel voor kunst en cultuur.

Potje schaken tegen Duchamp. Hij kreeg het voor elkaar om uiteindelijk meester te worden. “Niet iedere kunstenaar schaakt maar iedere schaker is een kunstenaar” aldus Duchamp zelf. Zijn manier van schaken is omgezet in een logaritme en daar tegen kun je dus schaken.

– Frank Auerbach over zijn manier van werken. Mooi stukje want hij weet ook te melden dat van de 1000 kunstenaars die nu actief zijn er spoedig 999 totaal in vergetelheid zullen zijn geraakt. Helemaal waar want hijzelf is ook al nagenoeg weggevaagd uit de meeste kunstgeschiedenisboeken. (Daarom binnenkort een Know Your Classics over Frank!)

– Hoe wordt je een succesvolle kunstenaar… zo dus.

– Van 0 t0t 10 jaar in 90 seconden. Time Lapse van een meisje. Super mooi.

– Ook leuk, wij maar denken dat het alleen gebeurt als je dronken bent. Niet dus…

– Inzendingen, suggesties en klachten zijn altijd welkom via Twitter, Facebook of mail.