Wilde ideeën en leesvoer (260)

Het nieuws van de afgelopen week; – Een van de werken vanuit de Gurllit collectie die terug ging naar de erfgenaam wordt geveild. De man kon er niet meer van […]

Het nieuws van de afgelopen week;

Een van de werken vanuit de Gurllit collectie die terug ging naar de erfgenaam wordt geveild. De man kon er niet meer van genieten omdat hij blind is. Het museum dat een hoop werken uit de erfenis van Gurllit aanvaarde zit financieel in de problemen, de notariskosten bleken absurd hoog.

Ondertussen werd er afgelopen week een hele lading verloren gewaande beelden van Hitler zijn collectie teruggevonden. Hoe veel er precies is teruggevonden is nog niet bekend.

Musea worden meer en meer particuliere initiatieven. Vanuit de gevestigde museumwereld wordt daar van skeptisch over gedaan, maar zij vergeten dat ze vaak zelf ook van oorsprong ontstaan zijn door particuliere collecties.

Een tentoonstelling over schilderijlijsten, die zijn minimaal even zo goed van belang op de indruk van het werk dan het werk zelf. Goed idee van Dordrechts Museum.

De politie heeft bij de Biennale van Venetie de moskee in het paviljoen van IJland gesloten.

Op een school in Ohio kunnen studenten kunstwerken van bijvoorbeeld Picasso huren voor maar €5,- per periode.

Leuk stuk over Heden, de beste kunstuitleen van Nederland, in het FD.

Uitgebreid interview met Mary Boone, invloedrijk galeriehouder.

– Bewegende luchtbuksen in galerie blijken toch iets te dreigend voor sommige toeristen.

Richard Prince verdient bakken met geld met andermans foto’s en de vraag is of dat wel zo eerlijk is. Gezien het feit dat de artistieke ingreep nu wel heel minimaal is, lijkt het me van niet.

– …