Wilde ideeën en leesvoer (254)

De verzameling lezenswaardigheden die de afgelopen week in mijn twittertijdlijn opdoken. – Het FD deed een analyse naar de Nederlandse kunstmarkt en plaatst daarmee het een en ander aan jubelnieuws in […]

De verzameling lezenswaardigheden die de afgelopen week in mijn twittertijdlijn opdoken.

Het FD deed een analyse naar de Nederlandse kunstmarkt en plaatst daarmee het een en ander aan jubelnieuws in perspectief. Must read.

De afgelopen eeuw (vanaf pak ‘m beet 1910) zijn schilderijen steeds meer blauw en minder oranje gaan bevatten. Een interessant onderzoek naar kleurgebruik.

Raad van Cultuur geeft advies aan de minister, Platform BK reageerde en plaatste scherpe kanttekeningen. Een groot probleem wat expliciet genoemd mag te worden is het structurele tekort van 29,5 miljoen om alles op nationaal niveau levendig te houden.

Kunstraad van Rotterdam is negatief over Depot van Boijmans.

Kunst en wetenschap zouden naar elkaar toegroeien en uiteindelijk hetzelfde kunnen worden. Ik heb nog twijfels maar een interessant stuk is het wel.

Kunstenaars hadden illegaal een standbeeld voor Edward Snowden op een sokkel in een park in New York gezet, dat duurde natuurlijk niet lang voordat dat beeld weg was. Als reactie daarop plaatsten kunstenaars maar een hologram van Snowden.

Artistiek naakt op facebook is vanaf nu wel toegestaan.

– Overweegt kleine carriereswitch; gaat in het Gooi wonen en schildert dan enkel nog fotorealistische portretten van BN’ers voor schandalige bedragen en gaat op zijn 40e rentenieren.

 

Tags: