Wilde ideeën en leesvoer (250)

Het nieuws van de afgelopen week; – Of mensen het verschil zien tussen een kunstwerk van de Ikea en een museaal werk of niet? Natuurlijk zijn er mensen die er […]

Het nieuws van de afgelopen week;

– Of mensen het verschil zien tussen een kunstwerk van de Ikea en een museaal werk of niet? Natuurlijk zijn er mensen die er in trappen als je daadwerkelijk iets uit de Ikea in het museum zet.

Volgens de rechter is het terecht dat Rob van Koningsbruggen de toegang tot het Stedelijk ontzegt. De dreiging dat de kunstenaar over kunstwerken heen zou plassen zou namelijk realistisch kunnen zijn.

Het Boijmans van Beuningen gaat ruimte van het aanstaande depot verhuren aan particulieren om zodoende extra te verdienen. Win-win situatie lijkt me.

2014 was topjaar voor de kunsthandel. Er zijn aanzienlijk grotere bedragen mee gemoeid maar het aantal transacties nam wel af, 39 miljoen tegenover de 50 miljoen 8 jaar geleden. Dat betekend grofweg dat er meer geld ging naar de top van de ijsberg en dat er onderaan minder te verdelen viel.

We wisten het waarschijnlijk allemaal al lang maar de provincies snijden daadwerkelijk flink in de cultuurbudgetten. Op de kunsten wordt het meest bezuinigd, namelijk 40%.