wilde ideeën en leesvoer (25)

De sint is weer in het land, maar verder gebeuren er ook een hoop dingen;

Tijdbalken, daar heb ik altijd en zwak voor gehad. Hoe completer hoe beter. Nu is deze dat bij lange na niet, maar altijd leuk om even te zien.

– Wij vieren Sinterklaas, in Spanje doen de aanstaande Zwarte Pieten op tafel dansen en doen allemaal gekke dingen. Wel heel mooi.

– De buren organiseren een Whatbar #11 met Vaast Colson, Dennis Tyfus, Remco Torenbosch, Koen Delaere, Bas van den Hurk en Wouter Jaspers. 3 December te Eindhoven. Wij zijn er waarschijnlijk ook, altijd in voor een brute avond.

Andraz Begus geeft ons een suggestie wat kunst kan zijn. Dat leidde direct tot discussie tussen mij en Teun Van Irsel (@vanIrsel). Binnenkort dus een uitgebreide post over dit hele verhaal. Maar toch de moeite waard om even naar te kijken alvast.

Het Boijmans heeft de Museumprijs gewonnen. Is gewoon een super goed museum en het is goed dat eens in harde euro’s bevestigd te zien. Andere prijzen werden uitgedeeld in het kader van de kunstkritiek. Ook gefeliciteerd. Robert de Niro stelt kunstprijs in uit naam van zijn vader, heel mooi en heel goed.

De tien best geklede kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Had het niet verwacht maar ik moet ze gelijk geven.

Het Louvre wil een schilderij kopen maar komt geld te kort. Dus ze vragen het Franse volk om geld bij elkaar te rapen. Goed idee want zo bind je de geldschieters met het werk en het museum en je weet meteen of er interesse is voor het doek om überhaupt naar te kijken. Het blijkt ook dat er een priester is die al 20 jaar Signacs aan musea aanbied. Gratis en voor niets. Daar zou het Louvre ook best blij mee zijn. Helaas blijkt alleen dat de gratis doeken allemaal vals is. Gewoon een priester die het leuk vind om musea te pesten?

– De Neanderthaler is zo goed als uitgestorven. Uitzondering blijkt de peroxide pruik te zijn. Maar het schijnt dus te komen doordat de Neanderthaler niet creatief was, niet kunstzinnigen zijn ten dode opgeschreven.

– Schilderen kan op van alles, op doek, op paneel en ga zo maar verder. Maar schilderen op kauwgom op de straat is toch niet een van de meest voor de hand liggende dingen. Toch super mooi dat het kan.

– Uit de categorie nuttige websites… (via @_JeroenBosch)

– Slecht idee, Auschwitz in slechte Hollywood film door de officiële “slechtste regisseur aller tijden”. Kijk en huiver.

– Nog een slecht idee, professor van kunstuniversiteit in de VS plant camera in zijn achterhoofd die iedere minuut een foto maakt.

Slecht idee, je gooit een schilderij weg en vraagt hem vervolgens terug omdat blijkt dat het veel geld waar is. Of goed idee, je ziet een duur schilderij in container en je neemt het mee om te verkopen. In elk geval is Sparta de pineut.

– Goede ideeën over? Hier is een panel om je er van af te helpen.

– Natuurlijk werd er deze week geschreeuwd voor kunst en cultuur. Heel mooi allemaal en super goed. Maar waarom Joost (van Incubate) dat doet, is misschien nog wel de mooiste rede, voor ieder mens, om dat te doen.

– Hoe een vrouw te ontmoeten in een museum… nou.. hier een suggestie. (via @MuseumMedia)

– Neem een lekkere mok chocolademelk, daar is het weer voor.