Wilde ideeën en leesvoer (247) & Waarom het hier toch zo verdacht stil is?

Het nieuws van de afgelopen week. Maar allereerst vooral de verklaring waarom het hier zo stil is. Verdacht stil. ArtRotterdam is net voorbij en ik heb over genoeg dingen niets […]

Het nieuws van de afgelopen week. Maar allereerst vooral de verklaring waarom het hier zo stil is. Verdacht stil. ArtRotterdam is net voorbij en ik heb over genoeg dingen niets geschreven, dingen die soms echt de moeite waard zijn.

Maar, de Open Studio’s van de Jan van Eyck komen er aan (6 en 7 maart waarvoor iedereen van harte welkom is). Dus de afgelopen tijd ben ik zo druk daar mee bezig dat ik bij thuiskomst geen tijd en energie meer heb om hier uitgebreid iets te schrijven. Vandaar.

Maar, er was dus wel nieuws de afgelopen week;

David Salle over de Forever Now schilderstentoonstelling in het MOMA.

Egbert Dommering vat het debat over auteursrecht in het geval van de Tuymansaffaire zinnig samen. De buren van Kunstbeeld deed hetzelfde en somde de belangrijkste punten in de discussie op. Beiden zeer de moeite waard om te lezen.

Over hoe de periferi voor creatievelingen voordelig zou uitpakken tegenover het wonen in de grote steden. Oftewel, waarom je als kunstenaar juist niet naar Amsterdam zou moeten gaan.

Over de vaak onterecht overschaduwde vrouwelijke kunstenaars door hun kunstenaar man.

Amsterdam EXPO is failliet, het Kunsthalmodel maar nog ambitieuzer blijkt niet haalbaar in Nederland.

Een jaar lang je verse drol naschilderen… tsja…

– Al is dit ook geen goed idee…

Blof