Wilde ideeën en leesvoer (244)

En naast het feit dat Art Rotterdam met alles er op en er aan weer losbarst, er was ook nog nieuws de afgelopen week;

Er wordt een nieuw werk aan Michelangelo toegeschreven. Groot nieuws want dat zou het enige bronzen werk van zijn hand zijn. Twijfel is er echter ook.

Petitie van dierenrechtenactivisten doet tentoonstelling van Hermann Nitsch de das om. Er was ook een pro-Nitsch petitie, maar met slechts 29 ondertekenaars schiet dat ook niet op. (weer een andere pro-petitie schijnt er ruim 800 te hebben, maar ook dat zette geen zoden aan de dijk).

Over de zakenman in de kunstenaar Arne Quinze, Wim Delvoye en Jan Fabre.

Kunsthal KAdE in Amersfoort, moest dat er nu wel helemaal komen? Niet een vraag die helemaal onterecht is. Heeft zo’n model wel zin in het relatief kleine Amersfoort? Of dat nu direct weer beschouwt moet worden binnen een economische blik lijkt me ongepast want cultuur verdient zichzelf nooit direct in euro’s alleen terug.

Museum Jan Cunen gaat stoppen met hedendaagse kunst en zich focussen op de 19e eeuw. Niet de meest spannende eeuw maar dat is misschien ook wel juist omdat die ondervertegenwoordigd is?

De ABN AMRO kunstprijs is terug van weggeweest, deze keer mag Melvin Moti een mooie presentatie in de Hermitage, catalogus en een €10.000,- bijschrijven.

De Wereld Draait Door opende zijn Pop-up museum deze week. Paradoxaal is het wel, pop-up is tijdelijk, een museum de sarcofaag van de tijd.