wilde ideeën en leesvoer (24)

Een week aan nieuws… – En wat voor nieuws, vooral de verkoop van Playboy-kunst is mij bijgebleven. – Een nuttige en leuke interactieve website over kleur in kunst. Altijd de […]

Een week aan nieuws…

– En wat voor nieuws, vooral de verkoop van Playboy-kunst is mij bijgebleven.

– Een nuttige en leuke interactieve website over kleur in kunst. Altijd de moeite waard om even naar te kijken.

– Dit was ook leuk, een stel serieuze wetenschappers heeft het instrumentarium uit een hel van Jeroen Bosch nagemaakt om te kijken of ze het deden. Vreemd genoeg kwam er een oorverdovende herrie uit.

– Een drie jarige dirigent doet Beethoven prima…

– De ene zijn dood is de andere zijn brood. Een museum dat op Wall Street staat, trekt sinds de crisis aanzienlijk meer bezoekers.

– Hermitage doet ook een poging om meer bezoekers te trekken. Ze gaat namelijk bioscoopreclames maken. Geen idee of je dan wel de goede doelgroep hebt. In elk geval heeft Erwin Olaf zich vermaakt met het maken van het filmpje.

– Er zijn altijd wel weer van die grappenmakers die je vakantie foto’s verpesten…

– Een film die in minder dan 3 minuten in begrijpelijke en heldere taal weet uit te leggen waarom kunst en cultuur steun nodig hebben. Niets tegenin te brengen dacht ik zo.

– Ook deze week zijn er weer meer dan genoeg kunstenaars die vooral achteraf geen geld extra nodig hebben. Lichtenstein mocht werkje verkopen voor dik 40 miljoen dollar, iets eerder deed Warhol een 35 miljoen voor een zeefdruk.

– Uit de categorie de wondere dieren wereld geiten die verticaal klimmen. Ik heb ooit al eens foto’s voorbij zien komen. Maar dan denk je, jah, geiten die verticaal omhoog klimmen, gephotoshoppped. Maar nu dus het filmpje.

Weinig serieus nieuws deze week. Daarom, laat het ons weten als we iets vergeten. Suggesties zijn altijd welkom.