Wilde ideeën en leesvoer (221)

Het nieuws van de afgelopen week; – Ondanks het feit dat de veilingen vaak gezien worden als toonaangevend voor de kunstmarkt, zijn ze slechts het topje van de ijsberg. – […]

Het nieuws van de afgelopen week;

Ondanks het feit dat de veilingen vaak gezien worden als toonaangevend voor de kunstmarkt, zijn ze slechts het topje van de ijsberg.

– “Why I am leaving Gagosian

Waarom je als kunstenaar rijk moet zijn om rijk te blijven.

De cultuur in Amsterdam is dankzij de bezuinigingen in rap tempo duurder worden. Toch plaatste de Cultuurpers terechte kanttekeningen daarop. Het zou allemaal dus best nog wel eens mee kunnen vallen.

– Echte treurnis vind je op dit moment bij het Wereldmuseum te Rotterdam, waar ze de lekkerste koffie hebben, maar zijn vergeten dat ze er zijn om dingen te laten zien. Bij @Trendbeheer een update van de stand van zaken. Op het moment dat Sjarel Ex (buurman Boijmans van Beuningen) zelfs al openbaar aangeeft dat het niet helemaal goed gaat daar, dan moet je daar toch je conclusies uit trekken. Daarnaast zou de huidige directeur Bremer van het Wereldmuseum een achtergrond hebben in Marketing. Dan moet je je ook afvragen waarom de marketing van dat Wereldmuseum zo slecht is. Zorgwekkend dus.

Eerste schilderij wat gemaakt is met gebruik van camera obscura achterhaald. Blijkt van de schilder Torrentius waarvan slechts 1 werk bekend is. Ook al is er van zijn werk weinig over gebleven, zijn imago als ketter en losbandige zijn vele malen opgetekend.

Sommige musea kun je beter bezoeken in de bioscoop.

Kunstenaar is vandaal op retrospectief van Jeff Koons.

Dennis Hopper als fotograaf, en niet onverdienstelijk.

– De deprimerende staat van vele jonge kunstenaars. De toon die hier gezet wordt is in elk geval niet hoopgevend voor deze jonge kunstenaars. Probleem is ook dat de concurrentie met het overaanbod kunstenaars moordend is en velen lijken dat hier absoluut niet aan te kunnen. Een voorbeeld dus van hoe het niet moet. Must see.

– Wat de belangrijkste steden zijn voor de cultuurontwikkeling.