wilde ideeën en leesvoer (20)

De wekelijkse updates met leesvoer en allemaal wilde ideeën. Laat het weten via Twitter/Facebook/Mail als we iets over het hoofd gezien hebben. – Het is het Rietveld jaar. Dat is […]

De wekelijkse updates met leesvoer en allemaal wilde ideeën. Laat het weten via Twitter/Facebook/Mail als we iets over het hoofd gezien hebben.

– Het is het Rietveld jaar. Dat is het al wel een poosje maar nu hebben ze met dank aan het Centraal Museum ook een lekkere collectie van 8.000 werken op het internet gezet. Meer informatie daarover hier.

– Ook een mooie site om kunst te kijken is Lukasweb. Misschien is de site nog niet zo heel bijzonder maar het filmpje zeker wel! Aanrader om echt even te zien.

– Ondertussen op de Escherweg: (via 6eVlak)

– Jaap van Beusekom oud-directeur van Het Pop Instituut, stelt dat de kunst de bezuinigingen aan zichzelf te danken heeft. Hij vergeet enkel 1 essentieel punt en dat is dat kunst een compleet andere marktwerking heeft dan popmuziek. (het woord pop zegt dan ook al genoeg). Toch de moeite om te lezen want het is wel duidelijk dat de kunstsector nog veel kan leren van de marketingprincipes die bij de popmuziek al jaren werken. (via EHPO)

– De meeste mensen willen graag een schilderij voor boven de bank. Maar sommige bewaren het liever achter de bank. Wel leuk als blijkt dat het een Michelangelo is ter waarde van 300 miljoen.

de michelangelo in kwestie

de Michelangelo in kwestie

AI Wei Wei is vorige week begonnen met zijn keramische zonnebloempitten in de grote hal van Tate. Dat heeft niet lang geduurd want zou ongezond zijn en moest dus dicht. Volgens Reuters vanwege het stof. Bizar verhaal maar Ai Wei Wei haalt er wel mooi de kranten mee. (En zorgt er daardoor ook indirect voor dat hij niet continue in de gevangenis zit in China.)

– Damien Hirst is ook weer in de media, in elk geval hier. Want een Hirst hoeft geen miljoenen te kosten. Kijk maar op deze internetwinkel. (Via Femkeh)

– De titel zegt genoeg 10-most-influential-designs-that-changed-the-modern-world. Even lezen, is echt de moeite waard.

– Morgen is de preparty van TS2AS, oftewel Times Square To Art Square. Afgelopen week bij ons op het blog hier. Een poosje later bij de NOS.

– Je kent het wel, je koopt iets en dan is er iets misgegaan met de productie. Misbaksels dus. Meestal denk je er aan en gooi je ze vervolgens gewoon weg. Maar er is ook iemand die ze gewoon bewaart en er iets mee doet. Een mooie website levert dat op met een hoop bizarre vondsten.

– Ook bizar, muziek maken met je gitaar en 2 grote Telsa-coils. Voor de mensen die het niet kennen, die dingen waar die stroomschoten uit komen, gaan heel snel aan en uit en maken daardoor geluid. Met een beetje moeite kun je ze dus ook echt muzikaal gebruiken.

– Van aanzienlijk serieuzere aard. Copyright voor beeld. Zoals algemeen bekend staat copyright in het algemeen onder druk.  Allereerst de oproep van alle creatievelingen om mee te doen aan een onderzoek. Vervolgens laat Pictoright daarbij aan haar leden weten dat ze goed moeten nadenken over de mogelijke gevolgen en geeft mogelijke kritiekpunten. Misschien overbodig maar een gewaarschuwd mens telt voor twee?  (Via EHPO)

– Hoe bewaart men een bagel? Nou, zo dus, in een spindel. (via 6eVlak)

– bijna vergeten, de Hermeslezing is binnenkort. Liam Gilick (zijn lezing lees je hier) en niet te vergeten een ontzettend goede lezing van Jeff Wall (die lees je dan weer hier) gingen Martha Rosler voor. Die laatste mag het namelijk dit keer doen. Aanmelden verplicht en aangeraden.

– Ten slotte: Mocht je je afvragen waar die kratten bier zijn gebleven die je had gekocht afgelopen vrijdag. Je had ze nog toen je ze in de auto zette toch?  Wij hebben wel een vermoeden waar ze zijn…