wilde ideeën en leesvoer (2)

Weer een samenvatting van alle leuke dingen die op het web of via twitter onze weg kruisten. En wat voor een lijst.  Ondanks het feit dat iedereen zich druk lijkt […]

Weer een samenvatting van alle leuke dingen die op het web of via twitter onze weg kruisten. En wat voor een lijst.  Ondanks het feit dat iedereen zich druk lijkt te maken over politiek, vuvuzela’s en voetbal hebben we toch nog een hoop andere leuke dingetjes, en ook wat minder leuke dingetjes.

– Allereerst, Sigmar Polke is overleden. Op ieder blog al te zien. Hier een onderdeel van een werk uit de Pont. Persoonlijk vind ik zijn werk niet zo fantastisch, maar wel een belangrijk figuur. In elk geval zonde dat hij moest sterven aan kanker.


– De Marlene Dumas voor WK2010 hier poosje eerder, postertje blijkt slechts 210 euro te zijn.

World Cup SA 2010 - Marlene Dumas

– Voor iedereen die DWDD kijkt, hier wordt in een kleine 4 minuten inzichtelijk gemaakt waarom je dat niet meer zou moeten doen.

– Dan een hoop beschilderde en kunstzinnige voertuigen. Na de post van de auto’s werd ik door Roukebert gewezen op de fietsen van Armstrong met als hoogtepunt een Damien Hirst fiets van een half miljoen.

– Of zelfs fietskunstwerken waar ook nog eens een tijdschrift voor is! De kunstenaar Sander Rood blijkt zich in het verleden helemaal op de fietskunst te hebben toegelegd.
– Na de beschilderde fietsen en auto’s, konden koeien en ook olifanten niet achter blijven…

– Ook leuk, iemand is gaan kijken naar de kranten in Amerikaanse TV series en films, blijkbaar lezen ze daar al sinds de jaren 80 altijd dezelfde krant.

– muzikale invulling van deze week, death metal haan en headbangent publiek.

– En als we dan toch bezig zijn met muziek, zie hier waarom iedere jongen gitaar wil leren spelen. Hoe zit dat met kunstenaars? (reacties?)

– Dan een stukje schilderen en verf, allereerst speedpainting. Misschien al eerder gezien? In elk geval niet op dit blog en hoort er toch zeker bij en anders gewoon nog eens kijken om te zien hoe t nu eigenlijk zat.

– Dan nosejobs, ik dacht altijd een nieuwe uitvinding. Maar binnen de schilderkunst toch ook niets nieuws.

– Poos terug al vermeld, de clip van OK GO als ook wel Lauf der Dinge. De maker van de eerste legt bij TED uit hoe de clip gemaakt was en wat hij er van geleerd heeft. Erg leuk.

– En ten slotte. Altijd al in Guggenheim willen hangen? Hier is je kans!