wilde ideeën en leesvoer (19)

En wat gebeurde er afgelopen week allemaal. – Turner prijzen circus begint weer. Natuurlijk allemaal weer schandalig slecht werk. Alleen jammer dat Tate daarom ook maar de fotografen een beetje […]

En wat gebeurde er afgelopen week allemaal.

Turner prijzen circus begint weer. Natuurlijk allemaal weer schandalig slecht werk. Alleen jammer dat Tate daarom ook maar de fotografen een beetje schandalig behandelde.

Boijmans deed afgelopen week betere zaken, die bleken toch een Rembrandt in de collectie te hebben. – In Frankrijk werd ook ergens een zolder ontruimt en bleek ook een vermogen aan schilderijen te hebben staan.

– Over de bezuinigingen ook weer veel nieuws. Allereerst is het jammer dat een orkest dat internationaal zeer hoog aangeschreven staat moet worden afgeschreven omdat het kabinet vind dat het te veel geld kost. Zelfs in Engeland vinden ze dat schandalig! Bij Whatspace maakte men een mooie opsomming inclusief de open brief van Rob Voerman die zeer de moeite waard is.

Over dus naar het Rechtse leven? Zie onderstaand wat dat inhoud.

– Er was ook leuk nieuws, zoals mijn persoonlijke inbox. (erg flauw)

Mijn e-mail inbox

Mijn e-mail inbox

– Of  nieuws van hoogbejaarde kettingroker die aan een natuurlijke dood sterft. Pikant detail is dat het een chimpansee betreft. – De Damien Hirst van deze week is dat hij toch is blijven schilderen. En schijnbaar is het dit maal beter werk. We zijn nieuwsgierig, waar zijn de foto’s?

De hippe schilderskleur van dit jaar. Wat een godsgruwelijk smerige kleur. Maar, als we het hebben over verkopen van werk weten we nu welke kleur hip is voor aan de muur.

– Ook heel hip, milieubewust doen. Autofabrikanten hebben dat ook in de gaten en dachten dat het recyclen van auto’s wel een goed idee was. Dus binnenkort bij u in de buurt bij de glasbak.

Alle kunstterroristische daden op een rij. via Whatspace.

– Banksy doet intro van The Simpsons. Super gedurft want stiekem enorme kritiek op 20th Century Fox.

– Ondertussen in het bos… daar is het ook helemaal niet zo veilig.

– Nadat in het buitenland School of Saathci etc. aanzienlijke (vooral kijkcijfer-) successen opleverden, komt er nu ook een KunstIdols in Nederland. Wij weten nog niet of we daar zo vrolijk van gaan worden. Maar we zullen zien. Aanmelden kan dus in elk geval. De reden voor veel kunstenaars om mee te doen is vaak het willen vermijden van de lange trage weg. Ergens begrijpelijk maar die weg is er niet voor niets. Wij doen in elk geval niet mee. Zijn er lezers die wel mee willen doen, laat het ons weten. We willen graag horen hoe het er was.

John Lennon was afgelopen week jarig. Nou jah, niet helemaal natuurlijk. Dook ook deze vreemde foto met Andy en Yoko op. Duidelijk uit de categorie vreemde foto’s; wie heeft zijn handen waarom waar?

– Genoeg nieuws en onzinnigheden voor deze week. Mochten er inzendingen of suggesties zijn, even mailtje/facebook/tweet/reactie hieronder naar ons. Zijn we altijd erg blij mee.