wilde ideeën en leesvoer (17)

Afgelopen week nog steeds beetje bijkomen van een druk Incubate week. De man met de hamer kwam pas dinsdag pas. Komende week ook weer uitzonderingen want woensdag hebben we interview met Rob Scholte (heb je nog vragen aan hem laat het ons weten!) en gaan proberen daarna nog even andere dingetjes te bezoeken als we toch weer bij Amsterdam zijn. Afgelopen week nog nieuws? Zeker te weten.

– Updates van Incubate. De lezing van Charles Leadbeater staat on-line. Voor iedereen die tijd heeft. Wel een aanrader voor mensen die met organisatie te maken hebben.

Charles Leadbeater keynote speech at Incubate Festival 2010 from Incubate Festival on Vimeo.

– Over Incubate gesproken, die staan weer in de krant. Brabants Dagblad had op vrijdag een poll geopend met de stelling dat Incubate een elitair festival zou zijn. Niet waar en Joost legt uit waarom. “Hoe kan een festival dat heavy metal bowlen, schuurfeesten en stoepkrijtwedstrijden organiseert elitair zijn?”  Niet alleen van toepassing op Incubate festival maar alle gesubsidieerde cultuuruitingen. Een goede reactie ook op verwijten van het populisme. Of je zorgt er voor dat een moordwapen en dus de moordenaar onsterfelijk wordt door het in het Rijks te zetten zodat misschien iemand nog een idee krijgt voor een kleine Jihad tegen Wilders?  In Milan lossen ze het anders op. Daar steken ze gewoon hun middelvinger op.

– Ook van het grote gebaar, MOMO maakt misschien wel de grootste tag ter wereld.

– Sociale media updates; Een aantal redenen om geen Facebook te nemen/houden. Wij zijn hier best voorstander van de “nieuwe sociale media”. Maar er zijn natuurlijk ook haken en ogen aan. Of die ook allemaal gelden voor de kunstenaar op Facebook is even de vraag. Maar daarom is het goed om dit toch even goed te lezen. Een alternatief is er nu overigens ook. Netwerksite voor kunst; Open Art Collection.com Houden we in de gaten want kan heel goed worden. Voor alle Twitterende kunstenaars zijn er 10 tips, al zou ik ze niet allemaal gebruiken.

– Joy Division, wereldberoemde band. Enneh, scheidingsadvocaten. Ik had een andere bedrijfsnaam gekozen

– Er lijkt geen week voorbij te gaan zonder Damien Hirst… ditmaal een kort interview. Een ander interview is dat met Job Koelewijn dat via We Like Art langs kwam.

– Er lijkt ook geen week voorbij te gaan dat er een beeldje gesloopt wordt. Bij tachtig keer hetzelfde beeldje ga je je toch afvragen waarom het beeldje er zelf nog is.

– Weer eens gewezen op dit filmpje, klassieker.

– Klassieke fouten zien we ook genoeg. Bij restauratie merken ze soms zelfs heel stomme fouten. Vervals je een schilderij, gebruik je de verkeerde pigmenten. Sukkels. Alleen wel jammer dat er nu ineens hele collecties afgeschreven worden.

– Soms bij restauraties ook heel erg goed nieuws. Blijkt je schilderij boven de bank ineens een echte Breugel te zijn.

Tot zover de updates van deze week. Inzendingen, suggesties, verzoekjes en andere opmerkingen zijn altijd welkom. Tweet/Facebook/mail ons.