Wilde ideeën en leesvoer (166)

De nieuwsberichten van de afgelopen zeer saaie week… – Arthur Danto schrijft een nieuw boek over wat kunst nu wel is. Samenvatting die moeite waard is even door te nemen. […]

De nieuwsberichten van de afgelopen zeer saaie week…

Arthur Danto schrijft een nieuw boek over wat kunst nu wel is. Samenvatting die moeite waard is even door te nemen.

– Interview met Peter Doig, James Turrel en een met Harm van den Dorpel. Zo kom je de avond wel door.

Er is een nieuw social media platform wat zich speciaal tot kunst richt; Art Rules. Werkt via Facebook .

Roemenen gaan film maken over de Kunsthal Kunstroof. En zo zie je maar weer, zo verdienen ze er straks in Roemenie toch nog wat aan. Diefstal van kunst is goed voor de cultuur.

Een oud museum voor blinden die aldaar aan opgezette dieren etc mogen zitten. Opvallend is dat kinderen schijnbaar het concept koe niet konden vertalen vanaf een schaalmodel.

– 20 qoutes om je creativiteit een beetje aan te wakkeren.

Hoe je de namen van 20 bekende kunstenaars uitspreekt. Toch blijkt Rineke Dijkstra voor de Engelstaligen zelfs dan nog rampzalig.

Saatchi doet 50 grote werken de deur uit via een veiling.

Christies gaat inventariseren wat er aan kunst in het Detroit Museum hangt. De stad zelf is failliet verklaard en hoop de miljardenschulden via Van Gogh en andere klinkende namen een beetje terug uit de rode cijfers te halen.

Hoe weet je dat je een ‘emerging young artist’ bent? Zo ongeveer…

Live Stream vanaf het graf van Andy Warhol

– Geplette fiat 500’tjes als kunst.

Jay-Z treed op in een galerie voor zijn ode aan zijn eigen kunstverzameling ‘Picasso Baby’. Niet iedereen is even enthousiast en ik moet ook zeggen dat het de kunstwereld niet veel goed doet met cameo’s van oa Lawrence Weiner en Marina Abramovic (en vele andere “important figures from the gallery and sales side of fine art.“) die toch wel erg stijfjes en wit aan doen voor een zwarte rapper…