Wilde ideeën en leesvoer (144)

De wekelijkse nieuwsupdates; – Weer diverse nieuwe berichten over de Kunsthal Kunstroof, de koffer waar de doeken in getransporteerd zijn is teruggevonden en er zijn wederom aanhoudingen verricht. Toch zouden […]

De wekelijkse nieuwsupdates;

– Weer diverse nieuwe berichten over de Kunsthal Kunstroof, de koffer waar de doeken in getransporteerd zijn is teruggevonden en er zijn wederom aanhoudingen verricht. Toch zouden twee doeken inmiddels verbrand zijn.

Kunst zou te erotisch zijn en is daarom afgeschermd. Het gaat om mensen die elkaar fruit geven. Zelfs Geen Stijl vond het een beetje flauw en vermoedde een marketingstunt.

Zoals al bekend was gaat het MOMA nu ook computerspellen tentoonstellen. Ze zijn daar inmiddels ook daadwerkelijk mee begonnen.

100 musea die je bezocht moet hebben voor je heengaat naar de andere zijde van het leven… je moet wel veel vliegen.

Wie ook veel vliegt op het moment is het meisje van Vermeer. Haar wereldtour is verlengd.

Manifesta 10 in 2014 zal plaatsvinden in Sint Petersburg.

Het Rijksmuseum gaat binnenkort weer open en dat zal gebeuren met een performance bedacht door Koelewijn.  Maar echt heel origineel kan ik zijn ‘veel mensen die met veel bordjes een werk van Rembrandt vormen’ niet noemen.

Kunst komt naar je toe in de bioscoop van Pathe, te beginnen met Vermeer en Munch.

– Na de diverse meldpunten komt er nu ook een meldpunt voor kunstenaars. 

Ruzie bij de kunstacademie van Enschede Artez.

Een interessant artikel van Nanda Janssen (Kunstbeeld) over haar ideen van kunst. Een artikel wat oppervlakkig lijkt maar wel een flink aantal essentiele misverstanden over kunst toont. Allereerst de notie van een avant-garde en het onderscheid tussen ‘deco-kunst’ en Kunst. Beide zijn in zekere zin onderhevig aan modieuze conventies en geconditioneerd. De vraag is dan ook niet zo zeer of ze gelijk heeft maar waar die conditioneringen en conventies liggen en waar de daadwerkelijke meerwaarde op het fenomeen kunst in brede zin. (Ik ben het dan ook niet met alle bevindingen eens maar dat is een andere kwestie).

Niet iedereen is het met haar eens, zie hier een scherpe reactie.

– Ha, (via @Whatspace)

Amanda Palmer (oa Dresden Dolls) over vragen en het hebben van een baan. Het gaat over muziek maar is net zo goed toe te passen op de beeldende kunst.

– Omdat het internet houd van katten…

599013_351917928259193_1311846152_n