Wilde ideeën en leesvoer (142)

De nieuwsupdates van de afgelopen week; – Allereerst goed nieuws, naast mijzelf zijn nog 49 anderen genomineerd voor de Prix de Rome 2013. (Rosella Biscotti wordt niet beoordeeld omdat ze […]

De nieuwsupdates van de afgelopen week;

– Allereerst goed nieuws, naast mijzelf zijn nog 49 anderen genomineerd voor de Prix de Rome 2013. (Rosella Biscotti wordt niet beoordeeld omdat ze in 2009 al reeds in de prijzen viel).

De Onderzeebootloods van Boijmans zal weer gevuld gaan worden, deze keer door drie schilders; Klaas Kloosterboer, Chris Martin en Jim Shaw

De kunstenaarsbeurs Unfair lijkt er definitief te gaan komen. Nog twee dagen om het benodigde bedrag binnen te krijgen.

Kunstenaar wil wat positieve energie in Kabul stoppen en laat binnenkort op een onverwachts moment 10.000 roze ballonnen op.

Kunst zou kapot gaan aan het grote geld. Overigens heb ik nog nergens in Nederland kunstenaars in limousines gezien. (Alleen als bijbaantje als chauffeur)

– Kort stukje over Luc Tuymans bij De Wereld Draait Door (voor wie het nog niet gezien heeft).

– De kunst van het opruimen door Ursus Wehrli. Een komische maar ook boeiende manier om tot beeldende analyses te komen.

Genant artikel over het geruzie van bepaalde beurzen in Rotterdam. Met name de allerlaatste alinea is pijnlijk.  (via @Trendbeheer)

Het Mondriaanmuseum in Winterswijk opent haar deuren.

Picasso gebruike gewone Ripolin verf, oftewel sneldrogende huis-, tuin- en keukenverf.