wilde ideeën en leesvoer (141)

Het nieuws van de afgelopen week;

ArtRotterdam was goed voor ruim 16.000 bezoekers, RAW voor 13.500 bezoekers, ArtWarehouse ook ruim 10.000 (niet laatste telling) en Re:Rotterdam telde uiteindelijk 6.500 bezoekers. (via persberichten)

– Op ArtRotterdam werden de genomineerden voor de MK-Award bekend gemaakt; Melanie BonajoLoek Grootjans en Jan Maarten Voskuil. 

– Al langer bekend maar nog niet eerder hier genoemd, de genomineerden voor de Volkskrant beeldende kunstprijs zijn ook bekend; Zoro Feigl, Saskia Noor van Imhoff, Femmy Otten, Esther de Graaf en Chaim van Luit.

– Er was de afgelopen week nogal het een en ander te doen omtrent L’Origin du Monde van Courbert. De bovenkant zou gevonden zijn. Dit wordt op diverse plekken ontkracht en toch ook bevestigd. Het hetzelfde doek en pigmenten gebruiken. Of dat dan ook betekend dat het van dezelfde schilder is?
Wat het antwoord ook is, hoe het er uit zou zien zie je hier;

Er komt een grote tentoonstelling met werken van Jeroen Bosch in Den Bosch. De hoofdsponsor in de vorm van Rabobank is al gevonden.

Straatkunst/propaganda in Iran.

George Bush schildert, en sommigen zijn daar best over te spreken. (via @Whatspace)

Beroemd schilderij “La Liberte guidant le peuple”  van Delacroix is slachtoffer geworden van vandalisme in het Louvre Lens.

Er komt een animatiefilm over de laatste jaren van het leven van Van Gogh.

– Zo schilder je een slang als Bob Ross;

– Hier is het een en ander misgegaan;