Wilde ideeën en leesvoer (140)

De updates van afgelopen week een dag eerder dan gebruikelijk. Vanaf morgen begint het gebeuren in Rotterdam en dus kun je vanaf morgen beginnen met het digitaal volgen van de […]

De updates van afgelopen week een dag eerder dan gebruikelijk. Vanaf morgen begint het gebeuren in Rotterdam en dus kun je vanaf morgen beginnen met het digitaal volgen van de beurzen.

– Afgelopen woensdag werd bekend dat Roger Raveel op 91jarige leeftijd naar de andere zijde van het leven is heengegaan.

Waarom ze in China juist wel heel veel kunst subsidiëren: een kort en bondig overzicht.

– Af en toe horen we wel wat recordprijzen voor moderne kunstenaars, opvallend genoeg doen de oude grote meesters het voor opvallend veel lagere bedragen. Een Frans Hals is voor enkele tonnen verhoudingsgewijs wel erg weinig vergeleken met sommige hedendaagse kunstenaars.

10 ooit wereldberoemde kunstenaars die in de vergetelheid raken.  Een van de kunstenaars in die lijst is Ernest Trova waar ik afgelopen week ook een artikel over publiceerde aan de hand van research dat ik eerder gestart was.

In Bolivia onthulden ze afgelopen week een standbeeld. Op zich weinig bijzonders: een Maria beeld. Alleen deze is dan wel een 45 meter hoog.

Amsterdam wil de stad aantrekkelijker maken voor ‘buitenlandse topkunstenaars’. Ik vraag me dan af of het niet zinvoller is het klimaat allereerst voor de Amsterdamse kunstscene zelf goed te hebben. Oftewel, hoe zit het met de Nederlandse kunstenaars?

Twee van de schilderijen van de kunstroof uit de Kunsthal zijn ‘gezien’. Nou nou, toe maar. Volgens Interpol zal het allemaal wel goed komen.

Zes verschillende standpunten van kunstenaars over het landschap.

De verloren kunst van het linnen vouwen, ik wist niet dat het bestond.

– Over het op het internet zetten van je werk…