Wilde ideeën en leesvoer (139)

De updates van de afgelopen week; – In Memoriam; Hans Stevens. De drijvende kracht uit het Tilburgse initiatief Argument en kunstenaar. Deelnemers aan de Lost Relay’s 1 tm 7 in 2011 zullen hem nog […]

De updates van de afgelopen week;

– In Memoriam; Hans Stevens. De drijvende kracht uit het Tilburgse initiatief Argument en kunstenaar. Deelnemers aan de Lost Relay’s 1 tm 7 in 2011 zullen hem nog wel herinneren. Helaas is hij afgelopen vrijdag aan de gevolgen van een ernstige aandoening overleden. Onlangs presenteerde hij zijn levenswerk nog waar ik enorm van onder de indruk was. Bij deze wil ik hem bedanken voor alle input die hij geleverd heeft voor de kunstwereld en ook in de week dat Lost Painters te gast was in Argument.

– De kunstroof van de Kunsthal heeft wat vaart, de schilderijen zouden niet meer in Roemenië zijn en zouden mogelijk verbrand zijn. Inmiddels is er een ontwerper opgepakt en die zou twee doeken ter verkoop hebben aangeboden. Ook zou er een galerie bij betrokken zijn. To be continued…

Het Rijksmuseum heeft zijn eerste abstracte schilderij gekocht. Het mag ook wel als je niet meer dan een hele eeuw wilt achterlopen.

Kunstenaar Jeremiah Runnels wordt het land uitgezet na actie. Vreemd genoeg is totaal onbekend wie aangifte gedaan zou hebben.

Een startpunt voor International Art English. (via @Trendbeheer)

– ‘De Amsterdamse kunstwereld leidt een kwijnend bestaan‘  De nadruk ligt hier overigens wel op de galeries bij het Spiegelkwartier.

Jan Hoet leidt eerste online kunst biennale.

Het is wel het decennium voor gesloten musea en musea die weer open gaan, zo ook het Noord Brabants Museum en iets later het Stedelijk museum van Den Bosch. Over die laatste zijn ze in de plaatselijke politiek nog niet allemaal zo blij mee.

– Erik van Lieshout wint prijs met zijn Janus-film op het IFFR.

Must Read uitgebreid interview met Baselitz.

Ander erg goed uitgebreid artikel over de verzameling van Henk en Victoria de Heus. Erg mooie inkijk hoe zij hun topverzameling tot stand hebben gebracht.

Mooi filmpje over Penone in zijn atelier.

De spraywar tussen Banksy en Robbo netjes onder elkaar.

– Goudvis over Dirk Braeckman.

– Leuk zo’n tentoonstelling van Anish Kapoor in De Pont, alleen de rotzooi die achter blijft!

– Die appels van Magritte komen keihard aan.