wilde ideeën en leesvoer (13)

De updates van afgelopen week. Hoop gebeurt deze week. In elk geval voor ons; zijn naar Centraal Museum (hier en hier) en Kade geweest. En natuurlijk niet te vergeten het […]

De updates van afgelopen week. Hoop gebeurt deze week. In elk geval voor ons; zijn naar Centraal Museum (hier en hier) en Kade geweest. En natuurlijk niet te vergeten het Temporary Stedelijk waar ook wij een exclusieve uitnodiging voor hadden. En het Hermitage, maar die komt nog op het blog. Via Twitter dus iets minder updates gevonden dan normaal omdat ik zelf ook overal en nergens te vinden was.

– Toch wel wat dingetjes te melden, Ik Haat Musea shirts te koop! Ik heb de mijne al. Gebaseerd op de prullenbak die je vorige week ook al hier kon zien.

Ik Haat Musea logo en de bewuste tekst

– Over musea gesproken, Stedelijk is weer terug en dat is prima, maar ze raken wel gedeelte van collectie kwijt! Het Rijks vult zijn collectie aan met twee moderne werken.

– Nog meer musea, Kees van Dongen binnenkort in Boijmans. In Hermitage hebben Erik en ik gezien dat het een veel betere schilder is dan we dachten. Dus tegen die tijd gaan we zeker even kijken bij Boijmans.

– Prima stukje tekst over Marlene Dumas en haar werk.

– Het was weinig nieuws dat heel de Idols en Xfactors weinig talenten gescout hebben die het voor elkaar krijgen om hip te blijven. (Kelly Clarkson uitgezonderd dan) Maar dat er stiekem autotune wordt gebruikt maakt het allemaal niet geloofwaardiger. Voor de leken onder ons, autotune zorgt er voor dat valse noten ineens zuiver klinken. Maar goed dat zulke praktijken met School of Saatchi achtige programma’s weer niet kan.

– tsjah;

– Herinneren we ons het gestolen Van Gogh schilderij nog van vorige week? De verantwoordelijke politicus moet de cel in. Misschien is dat ook weer iets te veel van het goede. Iemand anders die ook de cel in moet is wel HEEL lullig gesnapt, door een getimede foto van de slachtoffers waar hij op stond.

– Een interview met Marc Bijl. De moeite waard om even te kijken. Marc Bijl is overigens ook vertegenwoordigd bij Tilburg Ink bij Incubate. Zie hier de ontwerpen.

Powhida schrijft opnieuw scherp. Onlangs zo scherp dat we hem hier gepost hadden.” I think art should be fucking evil” Ben ik het helemaal mee eens, aan leuke dingen hebben we niets.

– Via Trendbeheer een stuk tekst over leeftijd en kunstenaars. Eerlijk is eerlijk, leeftijd speelt ook binnen de kunst een grote rol. Hoe daar mee om te gaan? De mustread van deze week.