wilde ideeën en leesvoer (127)

De wekelijkse updates; – Vermiste kunst duikt op in het gemeentehuis van Schijndel achter een kast. Dat bleek mee te vallen, het hing niet achter de kast maar er naast […]

De wekelijkse updates;

Vermiste kunst duikt op in het gemeentehuis van Schijndel achter een kast. Dat bleek mee te vallen, het hing niet achter de kast maar er naast en was over het hoofd gezien door de controleurs.

Malou van Hintum maakt zich niet zo druk om het koopkrachtplaatje van een paar honderd euro luxe en ziet grotere problemen. Insteek is goed, tekst iets minder.

Dumas heeft een betere tekst over het grotere verhaal (ook wel bekend als de speech bij de uitreiking van de Johannes Vermeerprijs)

– Over topkunstenaars uit Nederland gesproken (zoals Dumas), wie van hen geeft er op het moment les op academies? Volgens een oud-docent van Goldsmith zou het een goede zaak zijn als docenten vaker de top vertegenwoordigen.

Ondertussen, wat betekenen die 4 jaar van Zijlstra nu echt, een analyse.

– Op facebook word je er helemaal gek van, maar Duitsland zou 100 miljoen extra investeren in kunst en cultuur. Tof idee, maar wel jammer dat er niet bij staat dat via de achterdeur een veelvoud bezuinigd wordt.

Kandinsky kost tegenwoordig 18 miljoen.

Ook in Vlaanderen zijn ze er achter dat het kunstenaar-zijn levensgevaarlijk dreigt te worden.

– En anders is het levensgevaarlijk om bewaking te zijn, zo verliep de roof in de Kunsthal nog vreedzaam, elders worden er gewoon mensen onder schot gehouden om kunst te stelen.

Ontzettend mooie schilderachtige wolkpartijen, maar dan in het echt.

Ad Random webkunst vinden doe je hier.

– Een geniale speech van John Cleese over creativiteit en hoe je dat kunt verbeteren. Het gebeurt niet vaak dat ik een half uur na een youtube filmpje kijk maar nu wel.

– Abstracte kunst uitgelegd in stripvorm;

– De meest eenvoudige paint by numbers ooit;

– Het was een rustige week…