wilde ideeën en leesvoer (126)

Het nieuws van de afgelopen week: – Helaas moet Boijmans de gratis woensdag schrappen, spijtig maar begrijpelijk. – Ondertussen ontslaat men bij het Stedelijk een aantal mensen maar gaat het […]

Het nieuws van de afgelopen week:

Helaas moet Boijmans de gratis woensdag schrappen, spijtig maar begrijpelijk.

Ondertussen ontslaat men bij het Stedelijk een aantal mensen maar gaat het Stedelijk langer open en ook gewoon op maandag. Wat overigens verwarrend is, want eerst zou het juist meer dicht zijn en zodoende begrijp ik niet helemaal hoe het een en ander in elkaar steekt aldaar.

Restauratie rapporten van de Newmans in dat zelfde Stedelijk worden toch wel toch niet vrijgegeven

W139 gaat andere koers varen, dat klinkt spannend.

– Naast het alom bekende Art Rotterdam komt er dit jaar een nieuwe beurs bij de Fenixloods namelijk Art Ware House. De RAW Art Fair verhuist naar het Pakhuis Santos (wat ook in de buurt ligt). Van Re:Rotterdam heb ik dit jaar nog niets vernomen.

Jan Fabre is in elkaar geslagen omdat hij katten in de lucht heeft laten gooien. Afijn, niet helemaal netjes maar om hem nu in elkaar te slaan gaat wel weer erg ver.

In Duitsland is een rel om een naakte Hitler van 70.000 euro.

Ai Weiwei begint met het terugbetalen van zijn medestanders die hem eerst financieel meehielpen. 

Flinke collectie keramiek van Picasso ligt al 40 jaar vergeten in een kelder

Het einde van de kunst. Must read. (via @Trendbeheer)

– Interessante gedachte, vroeger lieten de welgestelde edelheren en vrouwen zichzelf vereeuwigen door zichzelf te portretteren door een vermaard schilder. Nu maken we miljoenen portretten per dag. Wat betekend dat nu eigenlijk voor die oude portretten?

– Onlangs wees Koen Deleare me op het bestaan van Micha Klein. Ik had er nog nooit van gehoord (generatiekloof in de kunstgeschiedenis?). Hier een recent interview met hem bij Vice.

De Kunsthal komt met een nieuw soort open source opzet van tentoonstellingen, het publiek mag bepalen. Natuurlijk heeft het zo zijn voor en nadelen maar het experiment is spannend.

De beste uitvindingen uit 2012 met op 1 een kunstwerk. Hoe gaaf is dat!

De top 10 enge schilderwerken.

Mondriaanfonds kende aan 17 presentatieruimtes een mooi zakcentje toe. Welke er afgevallen zijn weet ik niet, maar het is goed dat deze er in elk geval bij staan.

– Wanneer koop je een kunstwerk is nog nooit zo inzichtelijk geweest…

Pete Keller - Would this look nice in your living room? - 90x130cm Mixed Media op canvas

Pete Keller – Would this look nice in your living room? – 90x130cm Mixed Media op canvas

– Ach, gewoon omdat het leuk is…