wilde ideeën en leesvoer (116)

De nieuwsupdates van de afgelopen week; – Ergens in Italie verprutste een bejaarde vrouw een fresco door deze te ‘restaureren’. Dat viel niet helemaal goed uit. Inmiddels is er een […]

De nieuwsupdates van de afgelopen week;

– Ergens in Italie verprutste een bejaarde vrouw een fresco door deze te ‘restaureren’. Dat viel niet helemaal goed uit. Inmiddels is er een heuse internethype ontstaan en is het een toeristenattractie geworden.

En een selectie van de reacties op het web…

Hans Melchers wil voor het einde van het jaar een collectie van 1000 stuks opzetten voor een museum. Hij zou zomaar ArtRotterdam kunnen leegkopen dan.

Unfair Amsterdam, de beurs als reactie op het niet doorgaan van ArtAmsterdam, gaat ook niet door. Ironisch maar helaas kon de organisatie uiteindelijk geen ruimte geregeld krijgen.

Galerie raakt peperdure ets van Rembrandt kwijt omdat ze deze met de gewone post hadden verstuurd. Pijnlijk.

Het Rijksmuseum heeft een nieuwe huisstijl. Als je het mij vraagt keurig, niet te shockerend maar wel heel helder.

Resultaten van Google zijn van invloed op veilingprijzen van een werk en andere opmerkelijke statistieken. (via@kunstbeeld)

Het sociaal buitensluiten van mensen kan wel eens heel goed uitpakken voor ze. Het zou namelijk enorm bevorderlijk zijn voor de creativiteit.

Jolink (van de band Normaal) maakt een schilderij. Voor het eerst dat Wilders valt over kunst in de negatieve zin. Ik meende dat hij heel kwaad was dat dat werk met die foto’s des tijds niet mochten. Enfin, Wilders wordt niet graag vergeleken met Hitler en Breivik.

De kunstbezuinigingen vallen mee aangezien veel gemeentes niet of nauwelijks bezuinigen op de kunst. (wat betekend dat andere delen dus wel aanzienlijk minder krijgen?)