wilde ideeën en leesvoer (115)

De nieuwsupdates van de afgelopen week; – Wat is de waarde van een museum? Of wat betekend een museum voor de maatschappij. Zinnige vragen met interessante preposities. – De Chinese […]

De nieuwsupdates van de afgelopen week;

Wat is de waarde van een museum? Of wat betekend een museum voor de maatschappij. Zinnige vragen met interessante preposities.

De Chinese kunstmarkt zou nog wel eens een grote fraudezaak kunnen zijn. Het gaat daar dus toch niet zo goed met de kunst als men ons daar wil laten doen geloven. Interessant artikel waarin wordt uitgelegd hoe prijzen kunstmatig omhoog gewerkt worden.

Mogelijk onbekend werk van Rembrandt ontdekt in Friesland, of toch niet? (erg duidelijk waarom niet zijn de specialisten niet).

In de VS vind een museum een bijzonder werk van Picasso in zijn eigen depot.

Midgetgolf is doorgaans alles behalve shockerend. Totdat Jake en Dinos Chapman er iets mee doen natuurlijk. De Britten liggen er zelfs wakker van.

In Nunspeet komt een museum voor historische schilderkunst uit de Veluwe. Dat is natuurlijk al opmerkelijk, nog opvallender is dat het geheel gefinancierd wordt door een mecenas. Respect voor Herman van Ree (56)

‘Nederland wordt steeds dommer.’ Dat valt allereerst te bezien maar of cultuureducatie nu het antwoord is?

– Een galerie in een openbaar toilet. Dat kan dus blijkbaar ook.

– Raad de schilder deel II.. (omdat Erik van de Belt ze zo snel geraden had).