wilde ideeën en leesvoer (109)

De nieuwsupdates van de afgelopen week. Ik was overal en nergens in het land en heb het nieuws van de week dus ook niet zo heel erg goed bij gehouden. […]

De nieuwsupdates van de afgelopen week. Ik was overal en nergens in het land en heb het nieuws van de week dus ook niet zo heel erg goed bij gehouden.

Inzendingen Biënnale van Venetië bekend gemaakt. Geen verrassingen lijkt me; Folkert de Jong, Guido van der Werve, Nathaniel Mellors en Mark Manders.

Kort en heel krachtig interview met Philip Akkerman, kost je ongeveer 30 seconden om te lezen.

– Ik heb zelf een interviewtje op MetropolisM waarin ik meld hoe mijn eerste jaar sinds afstuderen aan de academie is verlopen. Misschien ook interessant voor huidige afstudeerders om naar te kijken. Het zou tof zijn als er een hele reeks van komt.

Kunstenaar plaatst gratis bronzen stier op plein, moet ie weg. Ohnee, hij moest alleen maar verzet worden. Al is dat laatste waarschijnlijk dankzij de vele boze reacties.

– Het was al langer bekend, en Boijmans deed het al, ArtTube is nu officieel gelanceerd. Dat wordt video’s kijken de komende week!

Waarom kopen mensen kunst, of eigenlijk, waarom kopen super rijke mensen kunst?

Het vervalsen van een Picasso, blijkt toch lastig. 4 man opgepakt.

100 werken van Carravagio gevonden, kwaliteit zou wisselend zijn.

Een portret dat Rubens van Van Dyk geschilderd zou hebben, blijkt een zelfportret van Van Dyk te zijn.

Plan voor samenwerken van de Rijksacademie en de Ateliers uitgesteld.

Een website met kunst die verloren is, of kwijt, of gestolen etc. (via @Kunstbeeld)