wilde ideeën en leesvoer (108)

De updates van de afgelopen week; – Stedelijk mist de gift van enkele tekeningen van De Kooning, gelukkig kopen ze wel dat topwerk van Flavin aan wat gemaakt was voor […]

De updates van de afgelopen week;

Stedelijk mist de gift van enkele tekeningen van De Kooning, gelukkig kopen ze wel dat topwerk van Flavin aan wat gemaakt was voor het Stedelijk. Ondertussen is er nog altijd heibel over de relatief dure en langdurige verbouwing.

Halbe Zijlstra over waarom de kunstsector eens naar zichzelf moet kijken met betrekking tot de bezuinigingen. Eerlijk is eerlijk, gelijk heeft hij wel, zie ook eerder een poosje terug over de zoektocht naar de Erica Terpstra voor de kunst en cultuur.

Zeldzaam mooi artikel op Geen Stijl over hoe sommige beelden zo in ons hoofd gegrift zitten dat zelfs tekst weer genoeg is om deze op te roepen.

– Voor wie schrijven kunstcritici? Een begrijpelijke vraag aan onder andere de Hans en Sacha Bronwasser. Vooral die van Bronwasser is er oprecht en de moeite waard even te lezen. Voor wie schrijf ik? Vooral voor mijzelf als een archief en in de hoop anderen te inspireren.

Het gaat weer wat beter met Jan Hoet.

Ga je toevallig naar Lowlands dit jaar? Dan kun je werken van Bill Viola zien op het festival. Erg goed initiatief en ik ben benieuwd hoe het er in het echt uit gaat zien. (via @Kunstbeeld)

Waarom vandaag (of iedere andere willekeurige dag) een topdag wordt.

– Ik vind het ‘niet mogen fotograferen’ tegenwoordig bij tentoonstellingen sowieso beetje jammer, immers, met een iPhone kun je tegenwoordig ook prima foto’s maken. Daarbij kun je uit de hand nooit foto’s maken waar je verder nog iets proffesioneel gezien mee kan. Maar, de ironie is hier wel heel erg overduidelijk.

– En een kort stukje over advies voor iedereen…