wilde ideeën en leesvoer (106)

Was er nog nieuws deze week, ja er is nog wel wat nieuws deze week. Ondertussen zijn een hoop eindexamenstudenten druk bezig met afstuderen en ga ik vrijdag al naar […]

Was er nog nieuws deze week, ja er is nog wel wat nieuws deze week. Ondertussen zijn een hoop eindexamenstudenten druk bezig met afstuderen en ga ik vrijdag al naar de eerste eindexamenexpositie.

Verder;

Weer ophef over dieren en kunst. Deze keer zijn het varkens die geslacht worden en die belanden op de barbecue. Dus de ophef is nogal vreemd.

– Ook vreemd is de ophef over kunst in het provinciehuis van Utrecht, de foyer moet gesloten worden daardoor. De PVV is vooral geschokt. Ook hier blijkt bij nadere bestudering van enkele foto’s dat het meer te maken heeft met vriendjespolitiek dan transparantie.

Ook beleidsmatig, wat er mis is met topinstellingen en toptalenten als er geen bodem is. Goed artikel.

Rijksacademie wordt financieel extra ondersteund door de gemeente Amsterdam. Evenals FOAM trouwens.

Sarah van Sonsbeeck wint de publieksprijs van de Volkskrant beeldende kunst prijs.

Marlene Dumas wint de Johannes Vermeerprijs en krijgt 100.000 euro voor een speciaal project. Nu niet dat ze geen prijs verdient maar kan een staatsprijs van 100.000 euro op dit moment niet aan betere dingen worden uitgegeven dan aan een kunstenaar die echt al wel genoeg geld heeft?

Marlene Dumas zou zelf overigens graag les gehad hebben van Beuys, ook Tracey Emin en Martin Creed vertellen van wie zij graag les gehad zouden hebben. (via @Kunstbeeld)

Man schildert met zijn penis. Een documentaire die schokkend is en dan niet vanwege de expliciete beelden.

De GIF-afbeelding bestaat 25 jaar. Je kent het wel, bewegende plaatjes op internet. Hier een leuk eerbetoon aan de jarige. (via @Trendbeheer)

– Kunstenaar Uriel Landeros stencilt met goud een stierenvechter over een Picasso. (via @Kunstbeeld)

– Ik ga mijn boekenkast ook maar eens opruimen