wilde ideeën en leesvoer (105);

Het nieuws van de afgelopen week; – Na de nieuwssensatie van de helikopterkat op KunstRai, weet ook een studente te melden iets met jonge katten te willen doen. Zelfs GeenStijl schreef […]

Het nieuws van de afgelopen week;

– Na de nieuwssensatie van de helikopterkat op KunstRai, weet ook een studente te melden iets met jonge katten te willen doen. Zelfs GeenStijl schreef een artikel over het feit dat ze kunst en dieren onderhand wel begrepen. Uiteindelijk blijkt het van de studente een grap te zijn. Toch zijn dieren in moderne kunst niets nieuws, de 10 sterkste voorbeelden op een rij.

MOTI (Museum of the Image te Breda) ligt onder vuur, en zoals op Trendbeheer gemeld, de deksel van een beerput. Een waardeloze reactie van Mieke Gerritzen die als tegenargument een positieve reactie in de volkskrant noemt (en daarbij vergeet te melden dat de halve redactie daaraan deelneemt). Jammer, had een mooi museum kunnen zijn maar de directrice pleegt overduidelijk wanbeleid.

WORM moet misschien dicht? Zou jammer zijn want het is een belangrijk instituut!

Joop van den Ende over zijn blockbusterfonds en de vraag of de Erica Terpstra van de kunst wil opstaan. Die zou ik dan ook graag zien.

– Hoe mail je mij, of iemand die er echt toe doet. Hier een uitleg voor de muzieksector die bijna rechtstreeks te vertalen is naar de kunstsector. ‘Don’t use a shotgun approach, be a sniper.’ De 7 tips op een rij:

  1. Find the right person.
  2. Send them a personal note.
  3. Keep it super short and to the point.
  4. Tell them who you are BRIEFLY, and why you chose to contact them.
  5. Tell them what you want.
  6. Provide links to only the most relevant information they need to fulfill your request.
  7. Then make it painless to do what you need.

Kort maar leuk interview met Tobias Schalken.

– De 10 beste steden voor kunstliefhebbers volgens de Telegraaf.

Dürer laat graag even zijn nieuwe jas zien;