Whatever, YouTube, South Park, Idols en authenticiteit

Ik zal niet vaak filmpjes uploaden met daarin slechte geluidskwaliteit Ik zal niet vaak filmpjes uploaden die langer dan 10 minuten duren Maar dat doe ik wel als er echt […]

Ik zal niet vaak filmpjes uploaden met daarin slechte geluidskwaliteit

Ik zal niet vaak filmpjes uploaden die langer dan 10 minuten duren

Maar dat doe ik wel als er echt iets wezenlijks gezegd wordt. In het filmpje wat hier te vinden is wordt uitgelegd hoe het zit met het woord Whatever en hoe dat aanduid hoe we als individu omgaan met onszelf. Als voorbeeld wordt daarin aangehaald dat we nu narcistisch als de pest zijn omdat miljarden aan geld in entertainment voor ons zelf gestopt wordt. Het individu zou daardoor vinden dat het een Idol moet worden, als dan (veelal terecht) blijkt dat dat niet zo is, is dat tamelijk een shock.

We gebruiken nu de sociale media om op onszelf te reflecteren vanuit de reacties die we krijgen. Ook wordt er een Web2.0 probleem bekeken, we praten niet tegen iemand anders, we praten tegen een camera of tegen een stukje tekst. En hoe vullen we die leegte die uiteindelijk ontstaan is weer op?

En nu komt het allemaal beetje vaag en hak op de tak over, maar is erg interessant en logisch verhaal. Is echt de moeite waard om een half uur te kijken.