Het nut van kunst.

Onlangs is er hier al eerder een balletje op gegooid over het nut van kunst. Natuurlijk geen sluitend antwoord. Inmiddels is er een website opgedoken die zich specifiek met dit […]

Onlangs is er hier al eerder een balletje op gegooid over het nut van kunst. Natuurlijk geen sluitend antwoord. Inmiddels is er een website opgedoken die zich specifiek met dit probleem inlaat. Waarom Cultuur? Het hoe en wat is me niet helemaal duidelijk maar je kunt er een PDF downloaden waar toch een hoop intressante uitspraken in staan zelfs van mensen waar we het misschien niet van verwachten; Albert Verlinde en Klaas-Jan Huntelaar bijvoorbeeld.

Het nut van cultuur is dat niet alles in geld is uit te drukken, dat er emoties bestaan, dat er talenten bestaan die je niet eens kunt benoemen, maar waar je je op een andere manier rijk door kunt voelen. Als we dat mee kunnen geven […] dan worden we als samenleving veel rijker. —Albert Verlinde, tv-presentator en theaterproducent

Ik heb dat bijvoorbeeld met kunst, dat kan ik echt mooi vinden. Toen ik op een keer een museum bezocht viel me de Italiaanse schilder Caravaggio op. Op de een of andere manier raakte hij me ergens mee, maar ik kan niet precies zeggen hoe dat nu komt.
—Klaas-Jan Huntelaar, voetballer

Het lijkt te gaan om een platform waarvan misschien de interessantste dingen nog moeten gaan komen. Dus houden we even in de gaten. Het sluit in elk geval wel aan bij de komende kamer verkiezingen waarbij de cultuur sector meer dan ooit wordt afgedaan als Linkse hobby. (zie ook Endless Lowlands). In elk geval, de PDF is prettig leesvoer voor een warme dag als deze.