De wekelijkse wilde ideeën en leesvoer (135)

De wekelijkse updates, in verband met de jaarwisseling en mijn spoedbezoek aan Haarlem ietsjes later dan gebruikelijk. – De kerken in Italie bevatten zo’n 3,5 miljoen kunstwerken, enkele ontbreken ontbreken […]

De wekelijkse updates, in verband met de jaarwisseling en mijn spoedbezoek aan Haarlem ietsjes later dan gebruikelijk.

– De kerken in Italie bevatten zo’n 3,5 miljoen kunstwerken, enkele ontbreken ontbreken dan nog zelfs. Voor de liefhebber zijn ze ook digitaal te bezichtigen.

– Amsterdam Expo krijgt twee ton om tijdelijke blockbuster tentoonstellingen naar binnen te halen.

Ruyters (Metropolis M) ziet problemen voor de kunstkritiek, in plaats van in de spiegel te kijken verwijt hij de instellingen van verkooppraatjes. Maar, als de kunstkritiek zo evident zou zijn, dan hoefde niemand de verkooppraatjes meer. Oftewel, de kunstkritiek van oa MM heeft gefaald? Het antwoord van dit probleem kwam ironisch genoeg de dag erna ook op Tubelight, want waar hebben die ‘critici’ het in hemelsnaam over?!

Bij de Huffpost voorzien ze dan ook dat 2013 het jaar zal worden waar kunstmarkt en kunstkritiek volledig van elkaar zullen scheiden.  Daarbij ontstaat dan ook direct de vraag, wat is meer van waarde; het financiele aspect of de woorden van een criticus. Ik vrees voor de critici dat ook deze uiteindelijk zijn brood zal moeten verdienen…

– De ‘hm kunstquiz’ van Trendbeheer, een leuke cryptische verzameling kunstmomenten uit 2012. Leuk gedaan.

Google Earth beelden gebruiken om kunst te maken.

Hoe het gemiddelde hoofd er uit ziet van een vrouw uit Polen, of China, of Engeland?

De top 300 meest gezochte kunstenaars op Artnet afgelopen half jaar. Opvallend veel bekenden maar ook een opmerkelijk aantal minder bekende namen.

– Ach, er was niets te doen de afgelopen week dus dan kom je van zelf dit soort dingen tegen…Dirk Jan

I Think This Might Be Photoshopped

Mona Duck

– En er was natuurlijk vuurwerk, dat ziet er overigens in zijn achteruit ook erg mooi uit.